Волинь матиме фестивальний календар

Волинь матиме фестивальний календар
Волинь матиме фестивальний календар, щоб кожен міг зорієнтуватися, де саме, коли і який захід відбудеться, і мати змогу відвідати їх.

Про це написав голова Волиньради Григорій Недопад.

«Ідея створення такого календаря виникла у мене, коли стало очевидно, що чимало охочих не потрапляють на ті чи інші заходи, бо просто не знають про них або кілька фестивалів збігаються у часі. Наша область славиться десятками колоритних, видовищних фестивалів. Деякі з них – унікальні в своєму роді в Україні та світі. Додаються чимало заходів, які проводять новоутворені громади. Усі ці події достойні уваги волинян. Вони перетворюють Волинь у край фестивалів і сприяють розвитку туризму», – розповідає Недопад.

Він запевняє, що інформація про те, де, коли і який фестиваль відбувається, стане у нагоді туристам, а може і окремим приводом відвідати Волинь.

Створення в області календаря фестивалів, пам’ятних та ювілейних дат обговорили під час організаційної наради. Наразі є потреба зібрати повну інформацію про фестивалі, систематизувати її, при потребі скоригувати дати проведення, і сформувати фестивальний календар області.

Його розмістять на офіційних сайтах та сторінках як обласної влади, так і місцевих громад. Також плануються додаткові анонси за допомогою презентаційної та сувенірної продукції, за посередництвом місцевих ЗМІ та у тематичних групах соціальних мереж.

До слова, Недопад вважає доцільним відновити популярний фестиваль «На хвилях Світязя», який разом із запровадженим цього року транскордонним дійством «Озерна містерія» і традиційним світязьким фестивалем пампухів, буде додатковим фактором популяризації Шацьких озер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.