Посвята в студенти у луцькому «політесі». ФОТО

Посвята в студенти у луцькому «політесі». ФОТО
Понад 1,5 тисячі першокурсників зарахували цього року в Луцький національний технічний університет.

Церемонія посвяти в студенти у виші відбулася у понеділок, 2 вересня.

Із новим етапом у житті нових студентів привітав ректор ЛНТУ Віктор Божидарнік. Окрім того, до привітань долучилися багато гостей свята.

Так, перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук зазначив, що першокурсники стали вихованцями одного з найкращих технічних вузів нашої держави.

«На вас покладають великі надії ваші батьки. І я бажаю вам, щоб ви їх виправдали», - додав він.

Також студентів вітали заступник начальника управління освіти і науки Волинської ОДА Валентина Загрева. Вона зауважила, що високий рівень знань, які отримують студенти ЛНТУ, дають можливість обрати саме ту роботу, яку хочеш, і майже всі випускники вишу – працевлаштовані.

До привітань долучилося духовенство Свято-Троїцького кафедрального собору та ректор Волинської духовної семінарії УПЦ отець Рустік із церковниками з Свято-Покровського храму.

Після окроплення першокурсників святою водою, представники кожного з факультетів принесли студентську присягу.

За словами першого проректора ЛНТУ Валентина Талаха, окрім півтори тисячі першокурсників ще приблизно 1 тисяча осіб цього року почали навчання на освітніх кваліфікаційних рівнях спеціаліста та магістра.

«Якщо зробити перерахунки, то ми в цьому році набрали більше, ніж у минулому. Це для нас перемога, насправді. Коли по всіх вузах іде скорочення чисельності студентів, ми набрали більше. Особливо радує те, що ми набрали на 86 чоловік більше на денну форму навчання. Це просто колосально», - розповів проректор ЛНТУ.

Мовляв, наразі відбувається так зване самознищення заочної освіти. «На бакалаврат зменшується кількість тих, хто поступає заочно», - додав Валентин Талах.

З-поміж, інших нових студентів вітали й місцеві творчі гурти. Зокрема, фольклорний колектив «Намисто» та ансамбль народного танцю «Водограй».

Під час виступу останнього виникли проблеми з електропостачанням та перестала грати музика. Утім, колектив не розгубився і виконав танець до кінця.

Відсутність світла пояснили «проблемами на підстанції». Завершували церемонію уже за відсутності електропостачання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Боженько, така ностальгія, аж сльози на очі навертаються...Здається тільки вчора і я там стояла, а вже минуло 3 роки після закінчення...Ті студентські роки так швидко проходять, не встигаєш і оглянутися. А саме головне - тих років не вернути не повторити(((
Відповісти
Оце дивлюсь і сльози навертаються, оцим нещасним молодим людям гнити в цьому богом забутому університеті ще стільки часу...
Відповісти
на Кравчука дивлюсь тоже сльози навертаються.хто в тих божедарників авторитети..
Відповісти
мда, а як 2010 поступали, то шось ніхто не святив..

і "працевлаштовані" та "працевлаштовані за своєю спеціальністю" це дві дуже великі різниці...

"Вільна каса" - мрія кожного...
Відповісти
майже за автором:
я тутай мучився колись, мої там сльози пролились, найперші сльози...
А ще дивлячись на світлини впізнав викладача Середу, помоєму Володимир Юрєвич, хай вибачає, коли не так назвав, так ось йому на першому році навчання, це ще до Нового року, я здавав 1-шу вищу математику 8 разів, а 2-гу 4 рази...Є що згадати. Весело було...а Віктор Володимирович був завкафедрою теормеханіки, а ще був супромат(правильно СОПРОМАТ), а ще начертательная геометрия: дети, начертите эпюру...а наприкінці такий веселий предмет, як теорія пружності!
Хай усім щастить!
Відповісти
Да-да... Володимир Юрєвич то ще той фрукт. Ох і вимотав він свого часу нас. Його вищу математику всі вчили ( і вчать, напевно), бо якщо "забивали" то дальше ніж за першу сесію не заходили)))))
Відповісти
ФБД - The best!
Відповісти
Не раз ще ця дітвора пошкодує про свій вибір. Бачу з 97-го морди в президії не помінялися.
Відповісти
Останні новини
Посвята в студенти у луцькому «політесі». ФОТО
02 вересень, 2013, 14:21
Торнадо в Японії. ФОТО
02 вересень, 2013, 14:02