Рафтинг: чи можна новачкам пробувати себе на екстремальних гірських річках*

Рафтинг: чи можна новачкам пробувати себе на екстремальних гірських річках*
Сплави по річках, зокрема рафтинг у Карпатах – це екстремальний вид відпочинку, і багато хто ставить собі питання: чи можна займатися рафтингом у горах, якщо раніше ніколи не пробував нічого подібного? Тим більше багато туристичних компаній пропонують цей вид відпочинку для людей будь-якого віку й ступеня фізичної підготовки. Наприклад, компанія «Скита» спеціалізується на рафтинг турах Прутом і Чорним Черемошем. Сьогодні поговоримо про те, чи варто пробувати себе як спортсмен екстремал на гірських річках, попри т що ви раніше ніколи навіть близько не підходили до весла.

Що таке рафтинг


Рафтинг передбачає сплав гірською річкою на спеціальному надувному плавзасобі — рафті. Такі човни бувають на 2, 4 або 6 місць. Складність сплаву залежить від водойми, яка, своєю чергою, може мати різні категорії складності. Офіційно таких категорій налічується 6, де перша — найпростіша, а шоста — офіційна верхня межа складності.

Відповідно, якщо ви вирішили спробувати себе в ролі рафтера, варто вибирати маршрути низької та помірної складності, а ось пробувати пройти високий рівень складності можна лише у супроводі професійних інструкторів.

Рафтинг в Україні


Якщо говорити про два найпопулярніші українські маршрути для рафту — Чорний Черемош і Прут, то перша річка має відразу кілька категорій: від першої до четвертої. Прут відносять до третьої категорії складності, відповідно її слід вважати складною.

Для людини, яка вперше стикається з цими поняттями, пояснюємо: Черемош в залежності від конкретної ділянки може бути нескладним і дуже складним. Тому головне у першому своєму сплаві — звернутися до професійної компанії, яка забезпечить якісний супровід, професійні плавзасоби та екіпірування. В Україні одним із найкращих туристичних операторів, які займаються рафтинг турами, залишається фірма «Скита». Співробітники використовують якісні плавзасоби, професійне спорядження американських та британських виробників, а також супроводжують починаючих рафтерів у водних сплавах.

Відповідаючи на запитання, чи можна новачкові пробувати себе на річках Чорний Черемош та Прут, варто сказати: однозначно можна, але тільки у супроводі професійних інструкторів і за наявності надійного спорядження. Серйозна підготовка та наявність професійних інструкторів зі сплавів допоможе отримати масу емоцій і гарантує безпеку такого екстремального відпочинку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Рафтинг: чи можна новачкам пробувати себе на екстремальних гірських річках*
20 листопад, 2021, 16:35