Ковельська гімназія – у сотні кращих шкіл України

Ковельська гімназія – у сотні кращих шкіл України
Ковельська міська гімназія опинилася на 18-му місці у сотні найкращих шкіл України за результатами ЗНО-2011.

Про це йдеться у сюжеті Телецентру «Ковель».

Нагадаємо, окрім ковельського навчального закладу, до рейтингу потрапили Луцька гімназія №21 (12-те місце), Луцька гімназія №4 (22-ге місце), Волинський ліцей обласної ради (29-те місце), Луцька гімназія №14 (55-те місце) та Луцька спеціалізована школа №1 (90-те місце).

«Учні нашої гімназії є членами наукового товариства «Еврика». З 2004 року на обласний конкурс захисту наукових робіт ми представили 15 робіт, і 12 з них були відзначені. 4 мали призові місця на всеукраїнському конкурсі», – розповіла завідувач кафедри суспільних дисциплін і світової літератури Ковельської міської гімназії Неля Велимчаниця.

Серед переможців та призерів обласного конкурсу захисту наукових робіт, який відбувся в обласному центрі, значаться і семеро ковельських гімназистів.

Ірині Мар'юсік, яка перемогла серед знавців англійської мови, успішне навчання в гімназії дало можливість навчатися в Сполучених Штатах як учаснику програми Flex з підтримки майбутніх лідерів.

Цього року американський досвід Ірини наслідують гімназистки Юлія Ваврищук та Софія Шкварок. Гімназія обрана пілотною школою в економічному проекті, який підтримують Міністерство освіти і науки України та Посольство Королівства Нідерланди.

Тут давно діє Європейський клуб та реалізуються програми «Шкільного обміну».

Загалом інтеграцію в освітній простір Європи тут визначають як головний стратегічний напрямок розвитку навчального закладу.

«Важливо, що ми уклали угоди на європейському рівні, уже на урядовому рівні з Хелмською гімназією. Підтримує нас уряд Хелма і влада міста Ковеля. Тобто це не є вже любительські програми», – каже директор гімназії Олена Вальчук.

«Якщо проаналізувати цю статтю кращих шкіл України за результатами ЗНО-2011, то ми є на 18-му місці після Києва, після Львова, після Вінниці, що дуже, звичайно, нас радує», – зазначила заступник директора гімназії Любов Комашко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельська гімназія – у сотні кращих шкіл України
17 лютий, 2012, 11:48