Скільки українцям приносять заробітки у Польщі

Скільки українцям приносять заробітки у Польщі
Польща є найпопулярнішою серед українців країною для трудової міграції. Наразі там живуть та працюють майже 2 мільйони наших громадян.

В середньому зарплата коливається від 3 до 3,5 тисячі злотих. Про це розповіла Ірина Раріх, уповноважена у справах іноземців польського міста Валбжих, - пише Канал24.

Українцям не платять менше
Мовиться про роботу для людей без спеціальної освіти – тих, хто переважно працює фізично. В такому випадку робота часто ділиться на зміни – ранкові, денні та нічні. Робочий день триває 8 годин, субота та неділя переважно є вихідними. Щомісяця в українській валюті зарплата сягає 20 – 23 тисячі гривень. А от зарплата лікаря, наприклад, може сягати у Польщі 5 – 8 тисяч злотих, тобто близько 30 – 53 тисячі гривень.

"Якщо хтось каже, що заробляє менше, бо він українець – це брехня. Платять усім однаково", – наголосила Раріх.

Вона звернула увагу на те, що вкрай важливо знати мову країни, в якій працюєш, а також мати спеціалізацію та відповідну освіту. В іншому випадку є ризик залишитися з невеликою зарплатою. "Оце різниця тільки у цьому", – запевнила вона.

За словами уповноваженої, зараз працювати у Польщу їдуть багато освітян, лікарів, інженерів та інших українців з вищою освітою. Часто вони погоджуються на низькооплачувану роботу, розуміючи, що будуть розвиватися. Раріх наголосила, що це – європейці. "Знають, що зараз важко, але згодом можна буде вступити до поліціальної школи, навчатися, освоїти нові професії. Це свідомий вибір", – підсумувала жінка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добро пожаловать)) Сподіваюсь жінки заробітчан, на містях скучати не будуть))) Крепка сімья ячейка суспільства))
Відповісти
в Україні будівельники менше 20 тисяч не мають. Чого їхати в бідність та кидати своїх дітей та сімю? Крім горба та хвороб, нічого не зароблять.
Відповісти
Їдуть не тільки за заробітками. Їдуть до цивілізованої країни.
Відповісти
Останні новини
Скільки українцям приносять заробітки у Польщі
02 грудень, 2021, 01:15