Папа Римський попросив вибачення у православних за дії католиків

Папа Римський попросив вибачення у православних за дії католиків
Папа Римський Франциск попросив прощення у православних за рішення та дії католиків, які стали причиною поділу між християнами.

Це сталося під час зустрічі понтифіка з предстоятелем Елладської православної церкви, Єронімом ІІ у Греції, інформує Суспільне з послання на Vatican News.

"З соромом визнаю від імені Католицької Церкви, що дії та рішення, які трохи або зовсім нічого спільного не мають з Ісусом і з Євангелієм, продиктовані насамперед жагою до прибутку і влади, ослабили спілкування. Історія має свій тягар, і сьогодні я відчуваю потребу відновити прохання про прощення, звернене до Бога і до братів, за помилки, скоєні багатьма католиками", — сказав понтифік.

Він наголосив, що християни повинні будувати своє спілкування "не на розрахунках, стратегіях та вигоді, а на єдиній моделі — Пресвятій Трійці". Папа Римський також закликав християнські конфесії до єднання задля проповіді Христової любові. При цьому він наголосив, що перед християнами стоять й інші виклики, наприклад, боротьба зі зміною клімату, вирішення міграційної кризи, а також "засудження короткозорої політики сильних держав" щодо виробництва енергії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Папа Римський попросив вибачення у православних за дії католиків
06 грудень, 2021, 03:14