Науково-популярна література: сучасні тенденції*

Науково-популярна література: сучасні тенденції*
Читання — процес, який супроводжує нас усе наше життя. Вчитися цій грамоті ми починаємо ще в школі, проте найчастіше читаємо те, що прописано шкільною програмою. Стаючи старше, у нас виробляється свої смакові переваги й література не є винятком. Комусь більше до вподоби читати оповідання, хтось віддає перевагу історичним опусам.
Всю літературу можна знайти на https://valliza-book.com.ua/collection/katalog-1-f2dce6?lang=ua і розділити на великі групи:
• художня література;
• нехудожня література.

До нехудожньої можна віднести й всю науково-популярну літературу. І незалежно від того, любите ви читати чи ні, то в ній ви стикаєтеся постійно. Вона призначена для широкого кола людей, у тому числі для дітей та підлітків.

Якщо говорити про нехудожню літературу в цілому, то можна зустріти й іншу її назву — «non-fiction», що в перекладі з англійської означає «не вигадка». Іншими словами нехудожня література — ​​це величезний розділ, який включає книги, що базуються на реальних подіях та досвіді.

У розрізі цієї групи ви можете читати біографії різних людей, кулінарні книги й навіть посібники з особистісного зростання та розвитку. Ось чому кожен однозначно стикається з такою літературою протягом усього свого життя.

Однією зі складових науково-популярної літератури є науково-художня
Такий жанр як науково-популярна література існує багато років. Ось тільки колись найпопулярнішою книгою була «Цікава фізика». А сьогодні існує велика кількість книг, які можна віднести до цього жанру, проте вони більш цікаві, повчальні та цікаві.
Чого тільки вартують видання Стівена Хокінга. Цей фізик відомий на весь світ і зміг викласти свої думки цікаво для читача.

Проте науково-популярна література — ​​це не лише посібники з точним наукам, у цьому жанрі ви можете знайти:
• книги для бізнесу;
• книги про медицину та красу;
• психологія, мотивація та особистісний розвиток;
• поп-арт;
• книги з філософії;
• книги з кулінарії та ін.

Усі книги в цьому розділі містять максимально корисну інформацію та рекомендації, що базуються на реальному досвіді. Тому читання науково-популярної літератури — це не тільки спосіб проведення часу, але і придбання нових знань.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.