Назвали обов'язкову умову отримання тисячі за вакцинацію

Назвали обов'язкову умову отримання тисячі за вакцинацію
Обов'язковою умовою для отримання тисячі гривень за вакцинацію є COVID-сертифікат саме у застосунку "Дія". Без нього отримати кошти за програмою "єПідтримка" щеплені українці не зможуть.

Про це розповів ТСН.ua віцепрем'єр-міністр України — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Однією з умов отримання виплат по програмі "єПідтримка" буде наявність "зеленого" COVID-сертифікату в застосунку "Дія". За статистикою ми бачимо, що частина українців, які вакцинувалися, ще не встигли отримати свій цифровий сертифікат. Тому ми активно закликаємо вакцинованих громадян вже зараз, до старту програми, потурбувалися про його генерацію", — говорить Федоров.

Так, за даними Міністерства охорони здоров'я, на сьогодні повний курс щеплення від коронавірусу зробили вже майже 12 млн українців. Утім, за даними Мінцифри, лише 7,7 млн вакцинованих отримали "жовті" чи "зелені" електронні COVID-сертифікати за допомогою "Дії". Тож у міністерстві побоюються, що решта користувачів генеруватиме їх саме у перші дні від старту програми "єПідтримка" — і це створить додаткове навантаження на систему.

"У день старту програми очікуємо мільйони різних запитів — і щодо послуги 1000 грн, і отримання сертифікатів. За нашими прогнозами, це буде рекорд за об'ємом трафіку в державних продуктах. Тому наразі робимо все, щоб система працювала стабільно і не було збоїв", — наголошує Михайло Федоров.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А пенсіонери ідуть лісом!!! Нова "геніальна" програма підтримки пенсіонерів.
Відповісти
ідіть ви на... зі своєю дією
Відповісти
чергове зелайно
Відповісти
Чомусь нічого не пишуть про те, що зовсім не всі зможуть отримати цю тисячу. Отримати зможуть тільки ФОПи торгової сфери діяльності, а саме ці ФОПи найбільше нагрівають державу, маючи мільйонні обороти і сплачуючи при цьому єдинмй мінімальній податок по спрощеній системі. Тому що Зе вважає, що саме ці бариги найбільше постраждали від карантину. От так от, ці ФОПи які уже ха два роки купують третій каєн, реєструючи його на юрособу прокладку, щоб податкова не помітила надприбутків тепер ще зможуть на своєму порше поїхати на концерт кварталу нахаляву, а точніше за чесно сплачені мною податки з заробітної плати.
Відповісти
Клоуни 95 кварталу правлять Україною .Народ ,ви чим думали коли вибирали цих "артистів"?
Відповісти
Як ви вже дістали, клоуни зелені! Загнати людей в кредити копійчаною зарплатою і захмарними цінами - то Ок, а дати їм ПОГАСИТИ ЗАБОРГОВАНІСТЬ по кредитці чи за комуналку на ту всрану тисячу - не можна?
Відповісти
Та не дадуть вони тої тисячі, чого ви мучитесь
Відповісти
люде непсихуйте замість подякувати Володимеру Олекандровичу психуєте пенсіонери можуть попросити внуків взяти тисячу на дії чи сусідів як нема внуків дайте час Володимиру Олександровичу розібраться з олігархами забрати в пєці вайцмана приватбанк коломойський договореться зпутіним за трильярд грошів і буде всим добре гірше небуде як при пєці вайцмані
Відповісти