З чого найдешевше побудувати ангар*

Ангари використовуються у різних галузях і мають різні призначення. Тому важливо правильно підійти до вибору будівельного матеріалу. Якщо теплоізоляція не є ключовим фактором, то можна побудувати ангар із металевих листів, а якщо мікроклімат має значення, рекомендується використовувати інший матеріал, наприклад цеглу, та додатково утеплити споруду.

Як збудувати ангар дешево? Розглянемо основні варіанти зведення, на підставі чого ви зрозумієте, яка саме конструкція найбільше підходить вам.


Призначення та особливості недорогих ангарів


Фахівці компанії "Здоровий клімат" займаються будівництвом ангарів під "ключ". Робота виконується швидко з урахуванням сучасних технологій та вимог замовника. Можете користуватися типовим проектом або внести коригування.

Вибираючи проект, визначтеся із призначенням будівлі. Недорогий ангар допоможе вирішити такі завдання:

• організувати місце для машин та пристроїв, що виконують різні технологічні заходи;
• зберігати та складувати готову продукцію;
• розмістити виробничі мощі.

Також можна облаштувати склад для зберігання сировини та змінного обладнання. Зовні конструкція нагадує споруду без перегородок (якщо є перегородки, то в мінімальній кількості), до якої підведено всі комунікації.

Серед основних переваг такого приміщення виділимо стійкість матеріалу, з якого будується ангар, довговічність – термін експлуатації не менше 50 років, швидкозведення, низька ціна. Будівельні роботи можна почати в будь-яку погоду, широка кольорова гама матеріалів дозволяє отримати фасад будь-якого кольору без необхідності додаткового оздоблення.

Довіривши роботу професіоналам ризики збитків будуть зведені до мінімуму.

Матеріали недорогих ангарів


Ангар може бути каркасним або безкаркасним. Каркас будується із металопрофілю, який потім обшивається. Безкаркасні формою нагадують арку, особливість – не потрібно облаштовувати покрівлю.

Кожен вид має свої плюси та мінуси. Розглянемо особливості будівництва з різних видів недорогих матеріалів.

Блоки
З блоків часто зводять промислові ангари, яких пред'являються підвищені вимоги. Це може бути будівельна плита, залізобетонний блок, цегла або шлакоблок.

Плюси: міцність та надійність конструкції, захист від опадів.

Мінуси: потрібне облаштування потужного фундаменту, потрібне зовнішнє та внутрішнє оздоблення, в холодну пору року потрібно забезпечити додатковий обігрів приміщення, погана теплоізоляція. Через часті опади з часом можуть з'явитися тріщини.

Металеві листи
Відмінний варіант для будівництва невеликих ангарів - це металеві листи. Плюси - на будівництво піде мало часу. Серед мінусів металоконструкції виділимо потребу у додатковому захисті від корозії, періодичне фарбування, погане збереження тепла.


Металопрофіль
Цей матеріал використовується для швидкозведених ангарів. Для цього буде потрібний легкий фундамент, будівництво обійдеться дешево і не займе багато часу. Правильно підібравши профіль, ви отримаєте міцну конструкцію, яка простоїть багато років, залучаючи своїм зовнішнім виглядом.

Сендвіч-панелі
Дешевше збудувати ангар можна за допомогою сендвіч-панелей. Це будівельний матеріал із тришаровою структурою. Він стійкий до впливу зовнішнього середовища з високим рівнем захисту від вологи та вогкості. Монтаж швидкий, зовнішній вигляд привабливий.

Побудувати ангар можна своїми руками, але якщо ви хочете бути впевненим у якості роботи, довірте її професіоналам компанії «Здоровий клімат». Вас приємно порадує не лише результат та обслуговування, але й ціна будівництва ангару із сендвіч-панелей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.