Фінішував фотоконкурс від ВолиньPost

Фінішував фотоконкурс від ВолиньPost
Редакція інтернет-видання ВолиньPost відмовилася від того, аби за результатами фотоконкурсу «Моє літо» вручати «приз глядацьких симпатій» - за фото, яке набрало у соцмережах найбільшу кількість «лайків». Причиною цього стали масові зловживання учасників конкурсу.

Нагадаємо, фотоконкурс «Моє літо» розпочався 23 липня і тривав до 2 вересня. Переможець фотоконкурсу отримає фотоапарат Canon від інтернет-магазину Lazeika.

Окрім того, редакція пообіцяла: два смартфони HTC від інтернет-видання ВолиньPost дістануться як «приз глядацьких симпатій» авторам тих фото, які зберуть найбільшу кількість «лайків» в альбомах фотоконкурсу у соціальних мережах Фейсбук і ВКонтакте.

Проте, як повідомив головний редактор інтернет-видання Юрій Ричук, виникла проблема: виявилося, чимала кількість фото містить ознаки «накрутки» голосів, через що результати конкурсу ніяк не відображають реальних глядацьких симпатій.

Мова саме про штучну «накрутку» з використанням спеціальних сервісів (таких як «Лайк-машина»), а не про популярний спосіб, коли учасники конкурсів просять друзів проголосувати за фото.

«Відтак, ми прийняли не зовсім популярне рішення: змінили умови конкурсу. І тому призи, які призначалися авторам фото з найбільшою кількістю лайків, дістануться тим, чиї фото, за рішенням журі, займуть друге і третє місця. Так буде чесніше», - зазначив Ричук.

Журі вибиратиме переможців із 50 фотографій-фіналістів.

«Все ж ми врахували «старання» наших конкурсантів, і для участі у фіналі фотографії відбиратимемо саме за кількістю «лайків». Проте з кожної з соцмереж візьмемо не по 10, а по 25 фото» - повідомив редактор.

У середу, 4 вересня, ВолиньPost оприлюднить 50 фотографій-фіналістів. Переможців журі визначатиме до 15 вересня.

Наразі редакція формує анкету, яку отримає кожен член журі - професійний і авторитетний фотограф. Саме вони за принципом анкетування сформують рейтинг найкращих фото, автори трьох з яких отримають призи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ждем-с)))
Відповісти
Круто!
Відповісти
Респект Ричуку.
Відповісти
Розумні статуси в наш час -
найвища мудрість,
А кілька сотень друзів - популярно...
Страшенні фото, що, здається, дурість,
Та сиплють "лайки", пишуть "клас!", а марно...

Світ віртуальний - фальш лише, та й годі...
Даремно відвертає лиш увагу.
Не стане він ніколи нам в нагоді,
А "лайки" не говорять про повагу.

Яке ж прекрасне слово "віртуальність".
А світ отой неначе ідеальний,
Та я, напевне, оберу реальність,
Мені ж миліше буде світ реальний... :)
Відповісти
мдя... і всеодно лайки... і всеодно нечесно. Може б журі саме краще обрало тих 50 фіналістів? Навіщо тоді взагалі те славнозвісне журі, якщо все вирішать нічого не значимі лайки. Світ став інтернетозалежним на жаль.
Відповісти
Старався бути чесним, нікого з друзів і знайомих не повідомляв про свою участь у фотоконкурсі, щоб люди голосували щиро за мої роботи по-справжньому і що маю? програю тим, за кого активно голосували друзі родичі знайомі. Хоч і сам міг би з сотню таких набрати. Ех... і нащо тоді ці фотоконкурси... Хто знав що саме це малося на увазі - "Мова саме про штучну «накрутку» з використанням спеціальних сервісів (таких як «Лайк-машина»), а не про популярний спосіб, коли учасники конкурсів просять друзів проголосувати за фото.
Відповісти
то чому ж ви не підключали друзів-родичів-знайомих?? це ж не було заборонено правилами конкурсу, а навпаки - віталося!
чи ви настільки були впевнені у своєму таланті?
Відповісти
Тому що це псевдо перемога...Мені,наприклад,найприємнішим став той факт,що одну з моїх робіт оцінили дуже багато незнайомих мені людей...Звісно,коли тебе підтримують друзі,це добре,на те вони й друзі...але вони не зможуть адекватно оцінити вашу творчість...Коли ж чужі тобі люди оцінюють проведену тобою роботу, це -найвища нагорода,більша за матеріальні призи...Коли лайки не виклянчені усіма можливими методами , а поставлені дійсно тому, що людям подобається твоє творіння ,для мене це найвища радість та насолода...Власне,саме для глядача ми і стараємось...
Відповісти
Я вперше почула про таку штуку як "лайкмашина"...
Відповісти
Невеличке зауваження організаторам. Можливо краще б і правильніше було - відібрати усім колективом журі 50 найкращих фото та викласти їх в інтернет на розгляд громадськості, а не навпаки. От в цьому випадку питання з лайками постало б не так суперечливо. Оскільки всі фото додавались по-різному в часі, деяким учасникам фото адмін закидав у соцмережі з суттєвою затримкою у декілька днів, тим самим зменшуючи шанси на отримання більшої кількості лайків, від самого початку не було розяснено що мається на увазі під "накручування голосів". А тому так склалось, що багато хто в тратив своє право на одинакове оцінювання робіт та перемогу. Звісно є фото, які заслужили великої кількості лайків а є й такі, які я на місці журі посоромилася б вносити у 50-ку фіналістів. Тому вважаю що таке рішення не є правильним. Але як то кажуть - вирішувати організаторам.
Відповісти
і ще - а якщо хтось геніальне фото зробив в останній день першого вересня закинув його а дзуськи - лайків не встиг набрати...
Відповісти
Друзі, розумію розчарування чесних учасників і недосконалість того рішення, яке ми прийняли. Тим не менше, воно - справді єдино можливе, аби був можливим компроміс.
Зрештою, оцінка журі багато що розставить на свої місця.
Відповісти
Доволі розумний компроміс. то ж не переймайтесь, серед нас завжди будуть незадоволені.
Наприклад, я теж за те, щоб обирало суто журі. однак, потім хтось вигукне, що журі нічого не тямить і так далі. :) як написав вище, завжди серед нас будуть невдоволені результатом, тож просто робіть свою справу,а ми чекаємо.)
Відповісти
правильно, що і лайки будуть враховуватися! от я, теж участвую в конкурсі, закинув фото в перший день конкурса і зробив всього-навсього репост фото на свою сторінку (по правилам конкурсу робити репости можна було вони НЕ заборонялося) і завдяки репоста мої друзі (а їх у мене на той час було десь 4000 чоловік) полайкали фото а дехто навіть ще зробив репост на свою сторінку і таким чином моє фото набрало багато лайків, а чесно я лайки не накручував!!! я взагалі як зробив репост відразу з другого дня цілий місяць не заходив на той конкурс і взагалі навіть забув про нього, а 2 вересня мені написали що моє фото зняте з конкурса через накруткуь незважаючи навіть на те що до фото стоїть 53 коментаря, якої я накрутку взагалі і близько не робив!!!
Відповісти
Дуже мудре рішення головного редактора!
Було б, мягко кажучи, дивно щоб фотка хлопців в трусах отримала хоч який-небудь приз. Це ж треба було додуматись таку фотку викласти
Відповісти
а що краще щоб банальне фото з природою виграло, яких мільйон в інтернеті?
навчіться цінувати оригінальність!
Відповісти
так взагалi не факт, що вiдiбранi у фiнал фото - без накруток))) покажiть всi свiтлини журi, i нехай обирають кращi навiть з меншою кiлькicтю лайкiв!!!
Відповісти
"любите искусство в себе а не лайки в искусстве"))
Відповісти