Комунальники заморозили в Ковелі 70 тонн солі

Комунальники заморозили в Ковелі 70 тонн солі
Ковельське комунальне підприємство «Добробут» через власну недбалість залишилося посеред морозів без піску та солі – комунальники «не очікували» такої холодної зими і не подбали про необхідний догляд за 70 тоннами посипкового матеріалу.

Про це інформує Про Ковель.

Зі слів головного інженера підприємства Василя Ющика, проблеми обсіли господарство щільним кільцем. Хоча на початку зими начальник «Добробуту» Михайло Сидоренко відрапортував, що комунальники достатньо заготовило піщано-соляної суміші. А вже сьогодні, через півтора місяці, його підопічний головний інженер, поки керівник перебуває у відпустці, вказує про негаразди, які знищують підприємство, та шукає допомоги у депутатів.

Найперше він нарікає на зношену, застарілу техніку, більша частина якої вже перетворилася на купу металобрухту. Додає, що фактично вся техніка, яку отримувало господарство - 1980-тих років випуску і вже давно відпрацювала своє. Хочуть, аби обранці дозволили списати техніку на металобрухт. І за ті гроші купити нову.

Однак начальник відділу комунального господарства міста Олександр Балак вважає, що «Добробуту» потрібно спочатку змінили директора. Чиновник натякнув на безгосподарність та безпорадність комунальників.

«Ще кілька місяців тому, - я рекомендував комунальному підприємству «Добробут» заготовити піщано-соляної суміші 2-2,5 тисячі тонн, а вони спромоглися на лише 1 250 тонн, - пригадав Балак. – Цю сіль, до речі, на сьогодні вже повністю використали. А ті кивали на гору додаткової насипаної солі з антизлежувачем (спеціальний компонент, який не дає солі злежуватись та змерзатись), мовляв, вистачить».

Проте не так сталося, як гадалося. З настанням сильних морозів ця купа добротної солі перетворилася на велику міцну брилу. Тепер недолугі комунальники чим тільки не намагаються її розколоти.

Втомившись від додаткових щоденних фізичних навантажень, котрими випадково самі себе нагородили, вони мерщій кинулися завозити і пісок, який черпають з кар’єра, що поблизу селища Люблинець, і сіль (сьогодні надійшло 5 тонн).

Працівники господарства розраховують, що з приходом потепління, розмерзнеться і їхня заціпеніла від холоду брила - приблизно 70 тонн солі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Комунальники заморозили в Ковелі 70 тонн солі
17 лютий, 2012, 14:02