15 луцьких сімей купили квартири за дві третіх вартості

15 луцьких сімей купили квартири за дві третіх вартості
П'ятнадцять молодих сімей Луцька отримали ключі від квартир, які збудовані в рамках державної програми «Доступне житло».

Урочистість відбулася 17 лютого на вулиці Федорова,4-в.

У 2010 році Волинська облдержадміністрація підписала Меморандум про співпрацю із Державною спеціалізованою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» щодо реалізації програми доступного житла на Волині. Згідно з цією програмою, держава компенсує молодій сім’ї 30% вартості квартири.

Відтак, згідно Меморандуму в новозбудованому 108-квартирному будинку ключі отримали 15 луцьких сімей. Будувало квартири ЗАТ «Луцький домобудівельний комбінат».


«По природі світлий день, і світлий сьогодні він для тих, хто отримає доступне житло. Це результат спільної співпраці. На це бюджет виділяє кошти, працює обласна рада, і міські бюджети. 30% - це гроші, які держава дає і компенсує за ту високу вартість квартири», - зазначив заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Євген Ісаєв, який спеціально на вручення приїхав із Києва.

На купівлі однієї квартири за програмою доступного житла її власник економить близько 80-100 тисяч гривень. Тобто, приблизно стільки власнику компенсує держава. В минулому році здали в експлуатацію першу чергу таких здешевлених квартир.

Наразі ж в новенькі квартири поселяються останні мешканці. До слова, поряд будується схожий будинок, який теж планують ввести у програму доступного житла.


Лучани, які купили квартири, під час урочистості наголосили, що забудовники якісно зробили свою роботу.

До слова, присутній на урочистості голова ОДА Борис Клімчук побажав молодим сім’ям, аби їм добре жилося. І щоб вони покращували демографічну ситуацію в Україні. Бо, за його словами, в цьому районі будуватимуть новий пологовий будинок.


Потому нові домівки освятило духовенство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: житло
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоч комусь повезло. Яка ціна м2 тут.
Відповісти
всього 108 квартир а розпродали по "знижках" тільки 15. а що буде з остальними? держава іншим 93 не допоможе? :)
Відповісти
там якусь чергу формують? як туди потрапити?
Відповісти
Ну якщо "власник економить близько 80-100 тисяч гривень" і це третина, то квартира коштує в районі 270 000 гривень (33 штуки баксів).
Нові квартири за площею не менше 50-60 кв.м., то виходить на 500-600 баксів за квадрат.
Але ж 100% всередині без сантехніки, оздоблення і без підлог.
Відповісти
фігня це все! показуха! Якби це "Доступне житло" справді було таким, то молоді сім"ї розкупили всі 108 квартир! Щоб реально купити таку квартиру тобі треба нараз викласти близько 300-400 тисяч гривень. принаймні, так було рік тому! Сподіваюсь, що ситуація змінилася в кращу сторону! Хоча мало в це вірю))
Відповісти
Останні новини
15 луцьких сімей купили квартири за дві третіх вартості
17 лютий, 2012, 15:12