У Луцьку збудують нову тролейбусну лінію. ФОТО

У Луцьку збудують нову тролейбусну лінію. ФОТО
17 грудня в приміщенні Міністерства інфраструктури України мер Луцька Ігор Поліщук підписав з Європейським інвестиційним банком грантову угоду на 155 тис євро в рамках «Проєкту міський громадський транспорт України». Від Європейського інвестиційного банку грантову угоду підписав Жан-Ерік Де Загон.

Про це повідомляє Ігор Поліщук на своїй сторінці у фейсбуці.

Отримані грантові кошти буде спрямовано на будівництво нового відрізку тролейбусної лінії довжиною понад 2 км з встановленням 50-ти залізобетонних опор та облаштуванням 3-х тролейбусних зупинок.

Це дасть можливість:

- безперебійно здійснювати вихід тролейбусів на лінію по всіх маршрутах міста, заїзд в депо, у випадку аварійних ситуації чи заторів на існуючих лініях;
- з’єднати існуючі тролейбусні мережі від вул. Станіславського до вул. Львівської, що підвищить транспортну доступність центрів тяжіння: заводів «Кромберг енд Шуберт Україна», «СКФ-Україна», Нового ринку тощо.
- організувати транспортний пересадковий вузол на Автостанції №2.
- скоротити добовий пробіг 5-ти тролейбусів на 100 км,
- усунути дублювання тролейбусних маршрутів,
- замістити орієнтовно 35 автобусів середньої пасажироміскості 12-ма тролейбусами.

Встановлення трьох нових поворотних стрілок на перехрестях вул. Потебні – вул. Львівська; вул. Б. Хмельницького — вул. Ковельська; пр. Відродження – вул. Рівненська дасть можливість оптимізувати існуючі та запустити нові тролейбусні маршрути, скоротить добовий пробіг 7-ми тролейбусів на 100 км.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пан Поліщук - де ще 17 нових тролейбуси?
Відповісти
До кінця року будуть...
Відповісти
Гладко вишло на бумагє... Якщо ви з цих оприлюднених плянів щось второпали, то ви - геній. А мені недовченому так і не зрозуміло, де буде прокладено два кілометри нової тролейбусної лінії? Наскільки скорити ть збитки елктротранспорту розбудова мережі? Зрештою, хто генпідрядний запланованих робіт? Невже знову іванофранківці?
Відповісти
Що неясного?!
Те що Европа дає довгострокові кредити на міський транспорт, бо ви і обрана вами влада вміє тільки красти, а ваша любима кацапія вміє тільки нас вбивати?
Відповісти