Тисяча за вакцинацію: в Україні офіційно стартував проєкт «єПідтримка»

Тисяча за вакцинацію: в Україні офіційно стартував проєкт «єПідтримка»
В Україні 19 грудня офіційно стартував проєкт "єПідтримка", у межах якого українці з повним курсом щеплення від коронавірусу зможуть отримати 1000 гривень від держави.

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації у своєму Telegram-каналі.

За даними міністерства, щоб подати заявку на виплату потрібно оформити спеціальну картку "єПідтримка" в одному з банків-партнерів, авторизуватися й оновити застосунок "Дія" до останньої версії. При цьому отримати кошти можуть лише громадяни України віком від 18 років, які мають "зелений" сертифікат про вакцинацію в застосунку "Дія". Повна інструкція тут.

Кошти на картку від Мінекономіки будуть нараховані протягом 10 днів. Заявку на отримання коштів необхідно подати в період з 19 до 29 грудня включно, тоді вони надійдуть до 31 грудня. Ці гроші можна витратити на книжки, спортзал, квитки в кіно, театр, музеї, концерти або на перевезення в межах України. Повний перелік магазинів та закладів, де можна використати картку "єПідтримка", з'явиться згодом.

Що ще потрібно знати
- Гроші потрібно використати протягом 4 місяців. Потім віртуальний рахунок автоматично закриють, гроші повернуться в бюджет;

- Послуга діє поки тільки в додатку "Дія", через портал або ж з паперовим сертифікатом гроші отримати неможливо, але в наступному році обіцяють розробити альтернативні варіанти;

- Програма розрахована на один рік, тож якщо, наприклад оформити заявку до кінця 2021 не встигнете — можна зробити це пізніше;

- Важливо! Оформлення заявки для отримання коштів здійснюється тільки в "Дії". Переходити на сторонні ресурси, повідомляти особисті дані — непотрібно. Смс-повідомлення чи публікації в соцмережах, де пропонують спрощене отримання коштів, варто ігнорувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ, що у Луцьку на «Бандерштат-2022» можна буде піти за «ковідну» тисячу.

Або витратити частину суми на благодійність: спрямувати частину цих грошей на потреби онкохворих та для безоплатних обстежень на рак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про пенсіонерів подумайте клоуни .
Відповісти
Видавництво Фоліо презентувало книги про національну програму «Велике будівництво». Перше видання, під назвою «Програма Президента України «Велике Будівництво-2020». Обличчя» вже доступна на сайті видавництва. Друге – «Програма Президента України «Велике Будівництво-2021». Сідниці» з’явиться вже під кінець року. Книги мають висвітлювати масштабну розбудову якісної інфраструктури України, проєкту, розпочатого з ініціативи Володимира Зеленського. Перший том видання міститиме обличчя людей, яких сфотографували за роботою над ремонтом українських автошляхів. «У цій книзі лише невелика частина тих, кого вдалося сфотографувати у процесі створення нової якості життя», – йдеться на сайті видавництва. Підзаголовок другого видання «Сідниці» обрано відповідно до контенту, який міститиме книга. Упорядник книжок Юлій Голик у коментарі UаReview пояснив: «У фотографіях сідниць відчувається глибокий символізм. Адже коли людина фізично працює, вона зазвичай зігнута. Відтак світлини задів українських робітників символізують працелюбність і старанність українців. Це особиста ідея Володимира Зеленського. Він виношував її два роки.» За словами пана Голика, у Фоліо розуміють провокативність задуму із фотографіями сідниць. Однак, як переконує укладач, репутація видавництва дозволяє наважитися на такий експеримент. Видавець лише вагається щодо світлин тих робітників, у яких в процесі роботи трохи сповзли штани. «Це тонкий момент. Та Володимир Зеленський його передбачив також. Адже всі ми пригадуємо зображення радянського сантехніка, який схилився під умивальником. Тому часткова оголеність сідниці уособлює цілеспрямованість і зосередженість робітника. Цей аргумент вагомий. Тож у Фоліо близькі до ухвалення таких фото у книзі», – розповів Юлій Голик. Укладач також зізнався, що на стадії узгодження перебуває третій том – книга з фотографіями грудей робітниць. Книга перша має 268 сторінок та придбати її можна за 99 гривень.

Сторінки можна нюхати, їсти і курити, бо пропітані чимось секретним і веселим!
Відповісти