Епіфаній спрогнозував, коли більшість українців святкуватимуть Різдво 25 грудня

Епіфаній спрогнозував, коли більшість українців святкуватимуть Різдво 25 грудня
Глава Православної церкви України Епіфаній сподівається, що українці зможуть святкувати Різдво 25 грудня вже протягом 10 років.
Про це він розповів у інтерв'ю Радіо Свобода.

Епіфаній наголосив, що особисто підтримує перехід святкування Різдва за новоюліанським календарем, проте процес для вірян має відбутися поступово. Він зазначив, що українців "вже намагаються ділити і за мовою, і за релігією".

До того ж глава ПЦУ переконаний, що, наразі, в нинішній період різдвяних свят "храми 25-го будуть порожніми, а 7-го (січня - УП) будуть повними".

Водночас на думку голови ПЦУ, українці впродовж наступних 10 років, у своїй більшості, все ж можуть перейти на святкування Різдва 25 грудня.

Пряма мова: "Будемо прогнозувати, що впродовж 10 років. А далі будемо бачити...

Ми покликані проводити, найперше, просвітницьку роботу. Ми святкуємо 25-го, просто за різними календарями. Так, цю помилку треба буде виправити".

Довідка: 7 січня українські православні церкви, а також Українська греко-католицька церква святкують Різдво Христове за юліанським календарем (так званим "старим стилем", за яким і Новий рік наступає лише 14 січня). Римо-католицька церква і більшість протестантських церков, а також і більшість православних церков світу святкують Різдво 25 грудня за сучасним григоріанським календарем який ще має назву новоюліанський. В Україні з 2017 року 25 грудня є офіційним вихідним днем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще треба змінити покоління ,а це років 25 .Совкова ідеорлогія МП так вкорінилась в мізки Українців ,що її дуже трудно викорінити .Ми дика нація ,якщо подивитись зі сторони .
Відповісти
чому воно католицьке?геть московську церкву
Відповісти
Підтримую
ще треба щоб всі старі вимерли совки
і московська церква
Наша сім'я вже святкує 2 Різдва
Відповісти
Ще треба ПЦУ прийняти рішення, щоб з 1 грудня і по 28 лютого був сніг. Що це за зими без снігу? А ви, коментатори святкуйте коли хочете і що хочете та не нав’язуйте свої думки іншим.
Відповісти
Через покоління в храмах не буде людей. Їх вже зовсім мало а з такими підходами, розкол, невірі, попи бізнесмени, і ін. цей час тільки прискориться. Продажні попи зробили свою чорну справу. ПЦУ Стамбульського патріархату бісовська, ця Московського патріархату. А де ж Українська Церква?!
Відповісти
Бачиш Ганю, старі живучі і завдяки їм ми маємо Україну. А от такі як ти помирають молодими. І коли вимруть всі дурні, такі як ти, тоді кожен українець буде святкувати що хоче, коли хоче, і де хоче! А ще. По нашому Ганна, а по московськи Анна. То хто ви і коли вимре те?
Відповісти
Тобто я правильно розумію? Щоб ви могли святкувати свій "діньділень" з розпродажами і знижками, треба щоб повмирали люди які вам заважають? Бо вони не такі як ви... Ви християнка?
Відповісти
Сбережу деяки комети. На одрі, спрошать.
Відповісти
Нівіть перші уніати - грекокатолики не чіпають Різдво, а цим рехворматорам все свербить. То в храмі їх можна бути жінці з непокритою головою, у шортах (чого жодна релігія світу не дозволяє). Якщо цих сцупцунів більшість населення, то пора їм свою релігію придумати.
Відповісти
Прочитавши коментарі ,я таки правий ,що Українці -це дика нація ,а особливо ті ,що ніяк не можуть забути совок ,ну і фанати релігії ,звичайно
Відповісти
Останні новини
У Луцьку зник чоловік
19 грудень, 2021, 21:21
Епіфаній спрогнозував, коли більшість українців святкуватимуть Різдво 25 грудня
19 грудень, 2021, 20:35