Вагітні та жінки з дітьми так само повинні стати на облік, - військовий комісар

Вагітні та жінки з дітьми так само повинні стати на облік, - військовий комісар
Вагітні та жінки з малолітніми дітьми, згідно з нормами законодавства, повинні стати на військовий облік, однак це не означає, що вони стануть військовослужбовцями.

Про це на брифінгу в Києві розповів військовий комісар Київського обласного ТЦК та СП полковник Валерій Куценко, передає Укрінформ.

«Є закон України про військовий обов’язок та військову службу, є визначений перелік відстрочок від призову, там їх три категорії характерних – за сімейними обставинами, за навчанням, за станом здоров’я тощо. Тобто якщо жінка має неповнолітніх дітей, то вона буде військовозобов’язана. Зрозумійте правильно, військовослужбовець і військовозобов’язаний – це дуже великий шлях від одного до іншого. Вона буде перебувати на військовому обліку, тому що її спеціальність, за якою вона працює, може принести користь державі, в разі збройної агресії або ескалації якоїсь ситуації. Але її ніхто нікуди призивати не збирається, це зовсім різні речі», – заявив Куценко.

Він зауважив, що взяття жінок на облік – це законодавча норма, яку Міноборони реалізує.

Нагадаємо, що в Україні зобов'язали жінок стати на військовий облік. Відповідний наказ Міністерства оборони вже набув чинності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зробити депутатів військовослужбовцями всіх, хоча б на 3 місяці!!!! А не жінками прикриватись!!!!
Відповісти
Серед військовозобов'язаних є спеціалісти з металургії. А що - є пересувні мартенівські печі? Які прямо в окопах під градом куль виплавляють метал для нових танків? Не для мобілізації проти узурпатора це все придумали. Люди, не ведіться, ігноруйте маразми, бо інакше загрузнете у всьому цьому безладі, ще й інших за собою потягнете
Відповісти
Це і є секретний план уряду в разі військового вторгнення росії.
Такі маразми можуть бути тільки в Україні
Відповісти