Чехія посилила правила в’їзду для українців: що змінилось

Чехія посилила правила в’їзду для українців: що змінилось
З 27 грудня Чехія змінює правила в’їзду для іноземців, у тому числі громадян України, які не мають права на постійне чи тимчасове проживання. Відтепер в'їзд в країну буде можливий лише за умови пред'явлення негативного результату ПЛР-тесту.

Як повідомив Суспільному з Праги кореспондент "Радіо Свобода" Сергій Стеценко, для в'їзду до Чехії громадянам потрібно мати при собі сертифікат з негативним результатом ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до прибуття. Це правило стосується також повністю вакцинованих туристів. Водночас ця вимога не поширюється на людей, які мають третю, бустерну, дозу вакцинації сертифікованими в Євросоюзі вакцинами, на дітей до 12 років, а також дітей від 12 до 18 років, які пройшли повний курс вакцинації (дві дози). Чехія визнає наступні вакцини:

Vaxzevria (AstraZeneca);
Spikevax (Moderna);
Comirnaty (Pfizer/BioNTech);
Janssen;
Covishield.

"Чеський уряд пішов на такі заходи через загрозу поширення нового штаму ковіду при тому, що кількість нових випадків у країні значно зменшилась", – поінформував журналіст.

Він нагадав, що ще місяць тому Чехія була на перших місцях в Євросоюзі за темпами поширення коронавірусу. Тоді за добу в країні фіксували в середньому 25 тисяч випадків захворювання. Крім того, журналіст повідомив, що після Різдва влада Чехії не продовжила надзвичайний стан. Відтак кафе, бари та ресторани тепер можуть працювати й після 22:00, що до цього було заборонено. Водночас змінилися правила відвідування закладів – відтепер за одним столом у ресторані може сидіти не більше чотирьох гостей. А президент Чехії Мілош Земан у своїй різдвяній промові вкотре заявив, що виступає "за" обов’язкову вакцинацію населення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.