Як доглядати за зрілою шкірою*

 Як доглядати за зрілою шкірою*
Шкіра з віком втрачає пружність та еластичність. Процес старіння шкіри - природний і необоротний процес, але при правильному догляді за епідермісом можна пом'якшити наслідки її старіння. Найголовніше у догляді за шкірою – профілактика та протидія старінню.

Зріла шкіра має кілька рис, які можна побачити неозброєним оком. В основному вона суха, шорстка, зморшкувата, не має пружності та еластичності, крім того, на шкірі можуть з'являтися пігментні плями, які найчастіше є результатом надмірного впливу сонячних променів.

На епідермісі видно дрібні та глибокі зморшки, а також мімічні лінії. Найчастіше з'являються зморшки навколо очей, на лобі, між бровами, навколо рота та на шиї.

Однією з характеристик зрілої дерми є її сухість, тому що з віком вона виділяє менше шкірного жиру та менше поту. Гідроліпідний шар, що виконує захисну функцію, порушується і не виконує своєї ролі, внаслідок чого вона стає більш чутливою до зовнішніх факторів.

До того ж зріла шкіра тонша, кількість епідермісу зменшується, а підшкірний жир та сполучна тканина зникають. При старінні шкіри зменшується кількість волокон колагену та еластину, внаслідок чого вона втрачає свою пружність. Процес старіння шкіри починається приблизно в 25–30 років, тому рекомендується придбати Колаген у Києві, Україні. Це добавка допоможе відновити природний рівень волокон.

Основною причиною старіння є вік, це хронологічне старіння, яке неможливо зупинити. Другий фактор – гормональні зміни в організмі, які можуть бути віковими. Чимало важливий вплив на шкіру надають зовнішні фактори, наприклад, надмірна дія сонячних променів, що призводить до фотостаріння і дії вільних радикалів.

Догляд за зрілою шкірою


У зв'язку з тим, що зріла дерма - це в першу чергу суха шкіра, слід потурбуватися про відновлення її належного рівня зволоження.
Для зняття макіяжу можна використовувати міцелярну воду, косметичне молочко або олію. Ці засоби повинні бути ніжними та не сушити епідерміс. При знятті макіяжу не можна терти покрив та розтягувати її. Видалення макіяжу саме по собі не гарантує очищення, необхідно зробити подальші кроки для очищення від забруднень та будь-яких залишків макіяжу. Для вмивання рекомендується використовувати м'який зволожуючий косметичний засіб.

Наступним етапом у щоденному догляді за покривом є тонізація, щоб відновити належний рівень pH. Можна використовувати безалкогольний тонік, тонік із зволожуючим ефектом або гідролат, наприклад, із квітів гіркого апельсина або дамаської троянди.
Далі рекомендується нанести сироватку зі зволожуючою та зміцнювальною дією. Коли сироватка вбереться в покрив, можна нанести крем, який зволожить і зробить її еластичною. Інгредієнти зі зволожуючим ефектом, які можна знайти в косметиці, – це сечовина, гіалуронова кислота, гліцерин, лактат натрію, колаген.

На ніч можна використовувати косметичні засоби з більш насиченою текстурою, а на день крем насамперед повинен містити УФ-фільтр.
Зріла вимагає багато уваги і догляду, тому варто використовувати спеціальні маски. Така процедура обов'язково покращить стан.
Не слід забувати про відлущування епідермісу. У зв'язку з тим, що зріла шкіра зазвичай буває сухою, її не слід проводити дуже часто. У цьому випадку підійде ензимний пілінг, він не містить частинок, що потенційно здатні викликати подразнення шкірного покриву.

Активні інгредієнти у косметиці для зрілої шкіри
У косметиці обов'язково повинні міститися такі інгредієнти:
1. Гіалуронова кислота - зволожує та захищає, а також має властивості проти зморшок. Гіалуронова кислота запобігає трансепідермальній втраті води та захищає шкіру від зовнішніх факторів.
2. Вітамін А – надає розгладжуючу та зміцнюючу дію на шкіру, а також зменшує видимі на шкірі дрібні зморшки. Вітамін А збільшує як кількість колагену, який відповідає за еластичність шкіри, так і кількість клітин, що становлять сполучну тканину.
3. Вітамін C - надає освітлювальну дію, особливо рекомендується для знебарвлення або пігментними плямами. Крім того, вітамін С підтримує синтез колагену.
4. Вітамін Е - сильний антиоксидант, має здатність уловлювати вільні радикали. Вільні радикали негативно впливають на дерму, оскільки вони прискорюють процеси старіння шкіри. Косметика, що містить вітамін Е, може уповільнити процес старіння, спричинений впливом УФ-випромінювання.
5. Аргирелін – добре проникає в епідерміс, наноситься у вигляді крему, зменшує глибину зморшок до 50%. Цей гексапептид за своєю дією порівнюють із ботоксом.

Також варто звернути увагу на рослинні олії: олія авокадо, олія ши, олія шипшини, олія зародків пшениці, олія жожоба, олія календули, олія примули вечірньої, а також екстракти рослин: алое, троянди, евкаліпта, водоростей, гінкго, герань, лаванда.

Найважливіші правила догляду:
• косметика для догляду за зрілим шкірним покривом повинна зволожувати, освітлювати, володіти антиоксидантними властивостями та стимулювати синтез колагену та еластину;
• косметику потрібно наносити не тільки на обличчя, а й на шию та зону декольте;
• необхідно виконувати гімнастику для особи, яка покращить стан шкіри, зміцнить м'язи обличчя та допоможе активним інгредієнтам, що містяться в косметиці, проникнути у глибші шари;
• приймати вітамінні комплекси для підтримки стану, нігтів та волосся;
• ретельно захищати дерму від негативного впливу сонячних променів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.