Їдять м'ясо і сплять на соломі: як зимують підопічні луцького КП «Ласка». ВІДЕО

Їдять м'ясо і сплять на соломі: як зимують підопічні луцького КП «Ласка». ВІДЕО
Зимовий період для безпритульних тварин є дуже важким і небезпечним. Від нестачі їжі й обмороження – багато тварин гинуть. Але тут на допомогу приходять волонтери.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент ТV».

Вже багато років у Луцьку працює комунальне підприємство «Ласка». Нині, тут перебуває на утриманні більше 300-от відловлених собак і котів, яким допомагають пережити морози.

Очільниця притулку розповідає, що взимку тварини потребують більшого догляду та кращого харчування. Однак у «Ласці» є велика проблема – у приміщенні відсутнє опалення.

«В нас всі тварини знаходяться на вольєрному утриманні. Є навіть ті тварини, які знаходяться в приміщеннях опалення немає. Тому намагаємося виходити з цієї ситуації. Кладемо солому в будку і намагаємося годувати їх поживною їжею», – каже Оксана Богданюк, директорка КП «Ласка».

Не забувають і про братів наших менших волонтери, які допомагають з харчами для тварин привозять м'ясні продукти, хліб і каші. Працівники комунального підприємства кажуть, що зараз намагаються відловлювати тварин без використання медпрепаратів. Є великий ризик, що собаку не вдасться зловити, і коли снодійне подіє – тварина просто замерзне на морозі.

«Якщо собаку не можна буде знайти. Якщо територія буде не закрита і вона може побігти в ліс і тому подібне, вона може замерзнути. Тому ми намагаємося зараз зменшити медикаментозний відлов, або повністю закрити територію», – розповідає керівник служби адопції та відлову КП «Ласка» Антон Бабич.

Разом із тим великим плюсом зимового періоду є новорічно-різдвяні свята. В цей час люди стають добрішими, розповідає Оксана Богданюк. Тільки за 10 січня 3-х собак забрали у сім’ї.

Нині, у Луцькій громаді налічується понад 700 безпритульних тварин. Волонтери та зоозахисники закликають небайдужих людей допомагати тваринам – годувати, а за можливості – прихистити.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай волонтери їх і годують, нічого гроші громадян на нісенітниці витрачати.
Відповісти
Останні новини
Їдять м'ясо і сплять на соломі: як зимують підопічні луцького КП «Ласка». ВІДЕО
11 січень, 2022, 08:35