У нововолинській лікарні запустили додаткове джерело киснепостачання.ВІДЕО

У нововолинській лікарні запустили додаткове джерело киснепостачання.ВІДЕО
У Нововолинській центральній міській лікарні з`явилася ще одна можливість забезпечити пацієнтів киснем. 11 січня у кріогенний газифікатор, що знаходиться на території медустанови, закачали кріогенний кисень.

Про це повідомив міський голова Нововолинська Борис Карпус
на своїй сторінці у Фейсбук.

Це значно здешевлює вартість кисню та посилює можливості лікарні. Адже за один раз у ємність можна завантажити 5 тонн кисню, а це 500 балонів, на транспортування яких потрібно декілька днів.

Тепер нововолинська лікарня має два з трьох можливих способів отримання кисню: кисневі балони та кріогенний газифікатор.

Тепер же, за необхідності, всі 169 кисневих точок, якими вже обладнані відділення КНП «НЦМЛ», зможуть безперебійно отримувати кисень з ємності протягом 10 днів.

«Тобто із трьох джерел киснепостачання, ми маємо два. Уже виготовляється проєктно-кошторисна документація на модульну кисневу станцію, яка самостійно виготовлятиме кисень з повітря», - розповів директор КНП «НЦМЛ» Олег Шипелик.

Нововолинській лікарні вдалося минулого року підготувати магістраль і вивести нові 102 кисневі точки на трьох поверхах терапевтичного корпусу. Тому все готово для підключення кисневої станції, тож очікують її встановлення в найближчі місяці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.