В Україні планують підвищити зарплату чиновникам

В Україні планують підвищити зарплату чиновникам
В Україні мають намір підвищити посадові оклади чиновників. Заробітна платня зросте в середньому на 9,3%.

Відповідний проєкт постанови Національне агентство України з питань державної служби внесло на розгляд Кабінету міністрів. Підіймати оплату праці планують уже з січня 2022 року, - йдеться на сайті НАДС.

"Головна ціль – починати підвищувати рівень заробітних плат державних службовців, що відповідає програмним документам президента, парламенту та уряду. Наразі мовиться про збільшення в середньому на 9,3 %,"– зазначили у НАДС.

В агентстві мотивували необхідність підвищення рівня зарплати великою кількістю звернень від громадян. Там також сподіваються на підтримку проєкту цієї постанови у чинній редакції.

У НАДС додали, що ця підтримка стосується понад 200 тисяч осіб, які:

- сумлінно виконують завдання та функцій держави;
- проводять підготовку документів політики;
- забезпечують реалізацію законів;
- надають якісні послуги населенню.

Підвищення зарплати стосується зокрема керівників апарату ВРУ, секретаріату Кабміну, Офісу президента, апарату РНБО, ЦВК, Рахункової палати, Конституційного суду, Офісу генпрокурора.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підвищення мотивують просьбою великої кількості громадян? Тобто люди просять владу: "Пвдвищіть собі зарплату?"
Відповісти
Підвищення зарплати стосується зокрема керівників апарату ВРУ, секретаріату Кабміну, Офісу президента, апарату РНБО, ЦВК, Рахункової палати, Конституційного суду, Офісу генпрокурора... За...шибісь! В кого і так зарплата велика, підвищимо ще! А тим держслужбовцям, які менше мінімалки оклади мають, при тому виконуючи всю роботу, і далі можна платити копійки? 9,3%? Та то вже навіть і не смішно! Здається, час таки страйканути разок. Заборонено Законом України "Про держслужбу"? Та що ви кажете, а понижувати соціальні стандарти, рахуючи оклади по позаминулорічному прожитковому мінімуму (при тому, що в тому самому законі є фраза "прожиткового мінімуму, встановленого ЗАКОНОМ") - Конституцією не заборонено?
Відповісти
За щооооо??? Там більшу половину садити треба. Довели країну до розрухи
Відповісти
Заходив нещодавно у міську раду і бачив всю інтенсивність їх праці.Під передзвін стаканів та чашок симпатичні дівчатка як метелики перелітали з кабінету в кабінет.А чиновник, з яким ми хотіли зустрітись і десять разів дзвонили на телефон ,ідучи по коридору, подивився на свій телефон що ми телефонуемо виключив звук і сховав у кишеню. Нічого не скажеш - інтесивна праця не те що у шахтарів за 10000 грн
Відповісти
Міська рада - то місцеве самоврядування, а не держслужба. Там з зарплатами якраз все Ок (принаймні в міських радах і великих ТГ). А от на держслужбі (ОДА, РДА) ситуація наразі така - до прикладу, головний спеціаліст на рівні області має 6000 окладу, що менше за мінімалку, а в районі- ще менше, такий же головний спеціаліст в міністерстві, який робить ту саму роботу, не більше (а іноді - і менше, бо ж можна просто розіслати листа по областям, і якісь дані ЗА НЬОГО узагальнять), має вже 11+ тисяч... При тому не має значення, ЯКУ роботу той спеціаліст робить - чи то системний адміністратор, який підтримує сервери на всю область, чи то юрист, чи взагалі людина, яка по факту папірці перекладає з стола на стіл - зарплата буде однакова. "Справедливо", правда? А ситуація з прожитковим мінімумом, який росте, але тільки не для держслужбовців (хоча в ЗУ "Про прожитковий мінімум" окремого для них - немає, і для медиків, освіти і інших бюджетників він зростає), бо хитрою постановою КМУ щороку прописують минулорічний чи навіть позаминулорічний, і зарплата не зростає навіть на ті пару сотень - то взагалі незаконно. Зате у вихідний на роботу вийди, сиди хоч до ранку, "бо треба" (БЕЗ наказу і оплати), декларацію щороку подай, і не забудь кожну гривню порахувати, бо зроблять "корупціонером", послухай замість того, щоб виконувати роботу, нікому не потрібні навчання,бо ти, за задумом "вумного дяді" ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ "постійно підвищувати кваліфікацію" (то нічого, що ті навчання нічого не дають, "так треба"). А зарплата нормальна - буде, колись, ПОТІМ. І страйкувати - навіть і не думай, Законом заборонено! Де в Європі на держслужбі є оклади менше мінімалки і РІЗНИЦЯ між окладами на аналогічних посадах в різних органах влади в кілька разів (про всіляких "експертів", які займаються теоретичною паперотворчістю, не роблячи по факту ніякої РЕАЛЬНОЇ роботи, і мають за те 40+ тисяч - промовчу, бо дуже хочеться заматюкатися)?
Відповісти
Розігнати половину цих королів бюрократії. Дивись і людям краще заживеться!
Відповісти
Люди добрі.
Та що ж ви таке пишете бо зна що... Ні збоку, ні з припьоку!
То ж на державній роботі зарплата рахується від мінімальної.
А мінімальну збільшили на9,3%!!!
Чи ви не люди і хочете, щоб держслужбовці заробляли на хабарах з вас же?!
Їй Богу!!!
Відповісти