Де на Волині найбільше наркоманів та алкоголіків. СТАТИСТИКА

Де на Волині найбільше наркоманів та алкоголіків. СТАТИСТИКА
На Волині у 2021 році дещо побільшало алко- та наркозалежних і це, запевняють медики, не через карантин. Або не лише через нього.

Де найбільше наркоманів та алкоголіків – з’ясовувало Інформаційне агентство ВолиньPost у обласному центрі терапії залежностей.

Минулоріч на стаціонарному лікуванні в обласному центрі терапії залежностей перебувала 6401 людина (2020 року – 5430 осіб). Лікарі переконують: це не через карантин та «ковідний» рік, а через те, що збільшили кількість палат у стаціонарі.

Лідери за кількістю алко- та наркозележних – місто Луцьк (38%), Луцький (10,5 %) та колишні Ківерцівський (9%) і Камінь-Каширський райони (5,3%). А найнижчий показник – серед жителів колишнього Шацького району (0,6%). До слова, раніше алкогольне лідерство тривалий час утримував колишній Локачинський район.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У заручниках «зеленого змія»: чи стала Волинь більше пити і яка ситуація з наркоманією



Через алкоголь 2021 року лише у Волинському медичному центрі терапії залежностей (колишній наркодиспансер) померло 53 людини (48 чоловіків та 5 жінок). На жаль, у частини з них життя обірвалось доволі у ранньому віці (наймолодшій особі – 24 роки).

Хоч статистика це не завжди показує, медики запевняють: п’ють більше в селах. Сільське пияцтво спричинене низкою факторів: безробіття, сурогат, низька соціальна захищеність тощо.

Варто зазначити, у період новорічно-різдвяних святкувань (станом на 10 січня) до медзакладу госпіталізували 175 осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Де на Волині найбільше наркоманів та алкоголіків. СТАТИСТИКА
12 січень, 2022, 11:28