Переваги гелевих акумуляторів для джерел безперебійного живлення*

Переваги гелевих акумуляторів для джерел безперебійного живлення*
Все частіше для джерел безперебійного живлення споживач вибирає саме батареї, виготовлені за гелевою технологією, а не будь-які інші. Це зумовлено як успішними маркетинговими кампаніями, а й реальними перевагами подібних пристроїв. Нижче описано, чому краще купити гелевий акумулятор.

На що звертати увагу при виборі гелевих акумуляторів для ДБЖ


Щоб ваш безперебійник нормально поєднувався в роботі з батареєю, слід простежити, щоб її характеристики відповідали значенням, необхідним ДБЖ.

Вибираючи гелевий акумулятордля ДБЖ, зверніть увагу на такі параметри:

1. Напруга. Акумулятор повинен відповідати вимогам навантаження за номінальним значенням.

2. Ємність. Чим вище ємність, тим довше працюватиме пристрій при повному заряді. Але слід зважати на деякі обмеження. Якщо у безперебійника передбачено зовнішнє підключення, ви можете використовувати дуже потужну і містку батарею.

У цьому випадку головне, щоб максимальний струм зарядного в амперах був не менше 10% ємності, що обчислюється в ампер-годинах. Але коли у моделі ДБЖ передбачені спеціальні осередки для батарей, сумарна ємність буде обмежена їх розмірами.

3. Напруга заряду. Є два режими роботи АКБ – циклічний та буферний. У циклічному акумуляторі регулярно розряджається і потім повністю заряджається. При буферному він постійно підтримується максимально допустимому заряді. Дані про напругу в різних режимах мають бути вказані на етикетці батареї. Потрібно, щоб цей параметр відповідав потребам безперебійника, який ви використовуєте.

4. Стандарт та розташування клем. До ДБЖ із зовнішнім підключенням можна приєднати майже будь-яку батарею, але якщо йдеться про моделі зі спеціальними осередками, то тут невідповідність взаєморозташування контактів може виявитися критичною проблемою.
Щодо виробника, то якщо ви вперше бачите цей бренд, краще пошукати про нього докладну інформацію в мережі Інтернет. Вивчіть сайт компанії, а також відгуки про її продукцію, написані іншими покупцями на сторінках інтернет-магазинів та спеціалізованих форумів.

Перевага гелевих акумуляторів перед автомобільними


Є ряд причин, з яких пристрої, виготовлені за технологією GEL, набагато кращі за ті, які створюються спеціально для застосування в автомашинах.

Термін служби гелевої АКБ за дотримання правил експлуатації становить у середньому 7 років. При регулярному повному розряді це близько 350 циклів, а якщо розряд не перевищував 50% від ємності – до 550. Коли ж вдається досягти результату, при якому акумулятор розряджався не більше ніж на 30%, сумарна кількість циклів може становити 1200. При цьому більшість автомобільних аналогів служить трохи більше 2 – 3 років.

На відміну від свинцево-кислотних, а також AGM-батарей, гелеві можна доводити до заряду близького до 100%. Електроліт перебуває у желеподібній формі, за рахунок чого виключається ризик появи кристалів сірчанокислого свинцю.

Також слід зазначити про безпеку АКБ GEL. Гелевий склад обволікає свинцеві пластини та захищає їх від обсипання. Це зменшує саморозряд та виключає появу внутрішнього короткого замикання. При цьому всі гази, які можуть виділитися в ході експлуатації, залишаються у вигляді бульбашок у гелі і потім рекомбінуються, у зв'язку з чим вдається використати конструкцію корпусу, що виключає можливість "здування".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Переваги гелевих акумуляторів для джерел безперебійного живлення*
10 січень, 2022, 16:47