«Тисячу за вакцинацію» декларувати не треба - НАЗК

«Тисячу за вакцинацію» декларувати не треба - НАЗК
Національне агентство з питань запобігання корупції звертає увагу, що під час декларування доходів не потрібно вказувати інформацію про допомогу держави в 1 тисячу гривень за вакцинацію.
Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

У Нацагенстві зазначають, що вказувати “ковідну тисячу” як дохід не потрібно, бо це не є доходом для цілей декларування.

“Оскільки кошти, отримані в рамках Програми, будуть надаватись виключно в безготівковій формі, зараховуватимуться на спеціальний рахунок, не підлягатимуть оподаткуванню, то такі кошти не є доходом. Отже, їх не потрібно буде зазначати у декларації”, - пояснюють у відомстві.

В Нацагенстві нагадують, що громадяни зможуть отримати від держави грошову допомогу у розмірі 1 тис грн. Проте ці кошти вакциновані отримають не готівкою, а як цифровий ваучер, який можна буде витратити лише на певний перелік послуг і товарів. До того ж, у разі, якщо особа не використає їх протягом 4-х місяців, вони автоматично повернуться до державного бюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Не є доходом для цілей декларування" Так я і зарплату отримую не для цілей декларування, як і не для цілей сплати податків. Вимагаю повернення моїх грошей!
Відповісти