Лучанин на картоплі заробляє до тисячі доларів в тиждень

Лучанин на картоплі заробляє до тисячі доларів в тиждень
Лучанин Дмитро Коваль скуповує картоплю в селах недалеко від Луцька і возить продавати її в Крим.

Картопля цього сезону вродила погано, тому закупівельна ціна висока ‒ 1,7 грн за кілограм. Прогнозує, що до середини вересня ціна може підскочити до 2 грн за кіло, ‒ пише Gazeta.ua.

Коваль возить картоплю з Волині у Крим вже 7 років. Зізнається, що цього року заробляє до тисячі доларів на тиждень.

«Їжджу по селах Луцького, Горохівського і Рожищенського районів, ‒ говорить він. ‒ Купляю картоплю по 1,7 гривні за кілограм. Міг ставити дешевшу ціну, але ніхто мені бульбу здавати не буде. Мої конкуренти вже другий тиждень стоять, намагаються купити картоплю по 1,5 гривні. А я вже вдруге машину на Крим гнати буду. На закупівлю і дорогу у мене йде тиждень», ‒ розповідає чоловік.

Загалом закуповує до 10 тонн картоплі. «Міг би і більше заробити, але приходиться ділитися з ДАІшниками. Вони часто зупиняють. Я за документами не можу везти більше 7 тонн, а везу 10. Якщо не заплачу їм, прийдеться платити штраф, бо заженуть важити машину. За дорогу до Криму віддаю по 2 тисячі гривень», ‒ каже Коваль.

Аби не повертатися назад порожнім, з Криму везе кавуни, помідори і цибулю. Їх здає оптом на ринку у Луцьку. «На базарі маю своїх клієнтів. Їм привожу товар і теж відбиваю гроші на бензин. Картоплю в Криму збуваю по 2,7 гривні. Заробляю тисячу гривень на тонні. Серпень і вересень проводжу у дорозі, але на заробітки не скаржуся. Картопля цього року мало в кого вродила. Врожай поганий, тому ціна тільки зростатиме», ‒ прогнозує він.

Запевняє: хто не здасть картоплю у вересні, зимою може ще більше заробити, бо вона подорожчає. «У мене кум торік у вересні не здав, зимою теж не продавав, надіявся, що весною заробить добре, а в нього половина картоплі померзла, а половину у льосі затопило, коли повінь почалася. З таким товаром головне не прогадати в часі», ‒ розповів чоловік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Налоговая уже его ищет?
Відповісти
нормально - всім вигідно, він, скоріше за все на єдтному податку))) чого податкова буде шукати? Скільки він там заробляє)))
Відповісти
наша податкова якраз тільки таких і може карати
Відповісти
зайти?
Відповісти
Дуже гарний бізнес. Розумний чоловік.Удачі йому у цьому сезоні.
Відповісти
Останні новини
Лучанин на картоплі заробляє до тисячі доларів в тиждень
06 вересень, 2013, 16:03