В Україні поділ на райони може зникнути: волинська експертка. ВІДЕО

В Україні поділ на райони може зникнути: волинська експертка. ВІДЕО
На думку виконавчої директорки регіонального відділення Асоціації міст України у Волинській області Мар’яни Конончук, рівень районів в адміністративно-територіальному устрої України не потрібен і згодом може зникнути.

Про це вона сказала у програмі «По дорозі» на 12 каналі 18 січня.

«На сьогодні система місцевого самоврядування в Україні трирівнева: область, район, громада. І оцей проміжок – район – не є функціональним. Він доводить, що у принципі можна побудувати систему місцевого самоврядування тільки дворівневу. Більшість, до речі, і голів громад, і людей, які працюють у місцевому самоврядуванні багато років, сходилися на тому, що рівень районів функціонально не потрібен. Він зайвий. Достатньо області і держави», – пояснила експертка.

За її словами, нині активно обговорюють законопроєкт про внесення змін до Конституції в частині місцевого самоврядування, і якщо ці зміни будуть прийняті, в Україні може зникнути рівень районів.

«Зараз районні ради господарюють майном сумісної власності, яке не було передане громадам. А це порушення закону, оскільки передбачалося обов’язкове передання всього рухомого і нерухомого майна після ліквідації райрад і РДА на баланс безпосередньо громадам», – наголосила Мар’яна Конончук.

«Політика шкодить місцевому самоврядуванню. Мені дуже подобається вислів одного голови громади. Він розповів, що коли прийшов на першу сесію – звернувся до депутатів: «Ви мусите розуміти, що ми – одна фракція нашої громади, і ми маємо працювати злагоджено в інтересах наших жителів. Коли прийде час виборів, ви розбіжитеся по своїх партіях і будете виконувати свою політичну функцію, як це передбачено законом. Але от зараз, коли ми приймаємо рішення в інтересах громади, маємо позбутися політичного забарвлення і працювати тільки в інтересах нашої громади». Такий патріотизм не може не захоплювати, і це варіант виходу з будь-яких конфліктних ситуацій. Хоч, на жаль, це не просто зробити», – додала вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Профанація. Видимість роботи на теплому робочому місці (за гарні зарплати) в чому суть "реформи" яка зміню лише власні назви.?!Люди провадять семінари, практикуми, презентації і за ці вистави отримують гроші. Створюють видимість роботи треба щось показувати. Освіта, біографія посадовців... загалом не має відношення до займаної діяльності. А так звані зміни порушують Конституцію України і Закони України!!! Тримають людей за дурнів, вішають "лапшу" розповідаючи казки. Від такої діяльності корить абсолютно відсутня. Трата бюджетних коштів на ГАРНІ ЗАРПЛАТИ РОДИЧІВ чиновників які цим займаються.
Відповісти
Професійне, акткальне,сучасне інтерв'ю. Дякую. Треба тільки засучити рукави і працювати( або Простіть - підняти дупу з дивану)
Відповісти