У Луцьку знову ярмаркують. ФОТО

У Луцьку знову ярмаркують. ФОТО
Навпроти Північного ринку розпочався ярмарок сільськогосподарської продукції.

Такий ярмарок відбувається в обласному центрі вже не вперше. Приїхали виробники з Луцького, Шацького, Локачинського, Іваничівського районів. Покупці стояли у черзі за крупами та макаронними виробами, ‒ пишуть Волинські новини.

Чималим попитом користувалося шацьке масло, кілограм якого можна було придбати за 55 гривень. Домашня сметана на ярмарку коштувала 10-15 гривень. Картоплю продавали за ціною від 1,8 до 2,5 грн за кілограм. «Цьогорічна ціна на картоплю більш-менш прийнятна. Заготівельники на машинах купують по 2 гривні – 2,20 за кілограм. А в Херсоні,кажуть, оптова ціна ‒ три гривні», ‒ розповідає фермер Володимир Грицик. Він приїхав з села Милушин Луцького району.

Щоправда, цього року овочі не надто уродили, каже чоловік. Затяжна зима далася взнаки. Проте, якщо немає виходу – мусиш працювати. «Набрали з дружиною в колишньому радгоспі паїв та й робимо. Але якщо душа до того діла не лежить, нічого не буде. От мені пропонували оптом забрати картоплю по 1,50. Я й кажу: ідіть і накопайте собі. Так ні, лишній раз не хочуть нагнутися, шукають дурнів», ‒ пояснює «перекупницьку політику» фермер.

Виробники м’яса теж намагаються збувати товар власними силами. «Чи вигідно займатися сільським господарством? Вигідно, якщо збувати продукцію без посередників. За живу вагу заготівельники платять по 15-16 гривень за кілограм і продають дорожче, ніж у нас», ‒ каже продавець Людмила з Копачівки.

Кілограм свинини на ярмарку можна було придбати за 35-40 гривень. Жінка стверджує, що при такій ціні жива вага виходить по 20-22 гривні за кіло. «Якось один перекупник сказав: «Якщо я не маю з однієї свині ста доларів – я й стояти не буду», ‒ розповідає жінка.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і не кажіть, кума, в самої чоловік - п"яниця ))))
Відповісти
Останні новини
У Луцьку знову ярмаркують. ФОТО
07 вересень, 2013, 15:09