Завантаженість вулиць у Луцьку: варто із 40-го до центру зробити суцільну смугу для громадського транспорту, – експерт

Завантаженість вулиць у Луцьку: варто із 40-го до центру зробити суцільну смугу для громадського транспорту, – експерт
У Луцьку потрібно зробити більше смуг для громадського транспорту, щоб збільшити пропускну здатність деяких вулиць. Причому це треба робити не за рахунок розширення доріг, а за рахунок існуючої ширини проїзної частини, вважає експерт громадської організації «Просторовий рух» Данило Яловенко.

Про це він сказав у програмі «По дорозі» на 12 каналі 25 січня.

Він каже, що ця ідея не дуже популярна серед автомобілістів, тому що кожен з них думає, що в такому разі у нього заберуть якийсь простір.

«Насправді це трошки по-іншому працює. Маємо, наприклад, проспект Перемоги. Якщо подивитися на карту маршрутів громадського транспорту, це, можливо, найзавантаженіша громадським транспортом вулиця у Луцьку. Якщо проаналізувати, то орієнтовно відсотків 60-80 тих, хто цю вулицю проїжджає, – це ті, хто їде у громадському транспорті. У Європі пропускна здатність рахується не одиницями транспорту, а береться до уваги саме провізна здатність кількості людей, яку може вулиця через себе пропустити», – пояснює експерт.

«Якщо від цього відштовхуватися, то виходить, що переважна більшість тих, хто проїжджає цю вулицю, проїжджають саме у громадському транспорті. З цього випливає, що поділити вулицю навпіл, тобто віддати половину простору громадському транспорту, – це більш ніж справедливо. Якщо ми маємо 4 смуги і з кожного боку праву смугу зробимо смугою для громадського транспорту, кількість людей, які зможуть цією вулицею проїжджати, зросте, тому що громадський транспорт не буде стояти в заторах», – впевнений він.

«Якщо ми зробимо на Соборності смуги для громадського транспорту, в нас є можливість їх об’єднати з проспектом Перемоги через міст. Далі ми можемо об’єднати їх з Василя Мойсея і вивести це все на Винниченка і в центр. Відповідно отримаємо з 40-го до центру безперервну смугу громадського транспорту», – вважає Данило Яловенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Він повний неадекват якщо таке меле, він хоч був за кордоном окрім мусульманських оленкюзівих
Відповісти
Переважна більшість таких експертів дійсно "експерДи"
Відповісти
Ото видав- як в бочку "експерднув".
Відповісти
Який це експерт?) Для адекватної роботи смуг руху тре прибирати авто, які паркуються на узбіччях, частково перекриваючи рух крайніми смугами
Відповісти
Згідна з усіма коментами вище!!!
Відповісти
Якраз там заторів немає. Затори є в багатьох інших місцях, про які автор-експерт чомусь не здогадується
Відповісти
Занадто сирі і зелені експерти, обоє!
Відповісти
Перешкоди утворює якраз громадський транспорт. По Волі повертаючи на Винниченка, одна одну обганяють не по своїй смузі. На Перемоги навпроти променя маршрутки стають не у "карман, а прямо на смузі, перекриваючи рух. Ще ніколи маршрутки не стояли в пробках, якщо така існує, наприклад на з'їзді з моста на вул.Ківерцівську, так маршрутчики об'їжджають її прямо по розмітці другим рядом, яка їм смуга, їм штрафи треба!
Відповісти
Читаю коменти і офігіваю.перше Есперт. смуга для громадського транспорту це добре але мабуть виключно там де це можливо.друге толку з неї нуль .бо ідіоти на своїх авто будуть по ній ганяти так як треба і останє.. для початку приводить в належний стан маршрути .і водіїв.зробить повне брендування всіх маршрутних транспортів.щоб були як один.а не як коробки від гандонів..а тоді вже можна думати про інше
Відповісти