«Фантоми» на Волині поки не патрулюють. ОФІЦІЙНО

«Фантоми» на Волині поки не патрулюють. ОФІЦІЙНО
З 25 січня в Україні патрулюють поліцейські автомобілі-«фантоми». Такі автомобілі не мають розпізнавальних знаків поліції та оснащені системами контролю швидкості. Вони фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху, а також зчитуватимуть та розпізнаватимуть номерні знаки.

Волинські водії із зацікавленням та насторогою сприйняли цю новину і активно обговорюють її у соцмережах. Дехто навіть просить інших керманичів ділитися відео із реєстраторів після «зустрічі» із «фантомами» на дорозі.

Але така «зустріч» найближчим часом дуже малоймовірна для волинських водіїв.

У відповіді на запит Інформаційного агентства ВолиньPost у Департаменті патрульної поліції України підтвердили, що на всю Україні наразі – 4 автомобілі-«фантоми» і на Волині вони поки не патрулюють. Обіцяють повідомити, коли поліцейські авто виїдуть в нашу область для прихованого методу спостереження та фіксації порушень.

Нагадаємо, за перший день роботи 4 автомобілів «Фантом» виписали 990 адмінпостанов про перевищення швидкості на дорогах Києва.

У 2022 році планують закупити ще 30 автомобілів «Фантом», а в 2023 – ще 50, чого, переконують, буде достатньо для створення умов для раптового контролю швидкості в потоці, разом з використанням напівавтоматичних камер «Truecam».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.