На Волині судили священника, який п'яний керував автомобілем

На Волині судили священника, який п'яний керував автомобілем
В Павлівській громаді поліцейські впіймали п’яним за кермом священника. Спочатку той свою вину визнав, але в суді спробував «вийти сухим із води». Однак марно – його оштрафували на 17 тисяч гривень та позбавили водійського посвідчення на рік.

Про це пише БУГ.

Чоловіка, який керував автомобілем «Фольксваген Шаран» напідпитку, правоохоронці виявили о 17:50 30-го вересня 2021 року на вулиці Незалежності в селі Павлівка. Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду від 13-го січня.

Огляд на стан сп’яніння зі згоди водія проводився із застосуванням приладу «Драгер». Тест виявився позитивним – 1,80 проміле. Таким чином священник порушив пункт 2.9а ПДР України, за що передбачена відповідальність за ч. 1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння).

Під час засідання суду, яке відбулося в режимі відеоконференції, священник свою вину не визнав та розповів, що того дня був на службі, завершивши її, пішов на святковий обід, і після нього дійсно був випивший. Оскільки йому стало зле, то він вийшов з ресторану та сів на бордюрі біля свого автомобіля. Там до нього під’`їхали працівники поліції, які звинуватили його в тому, що він керував авто. Також чоловік зазначив, що з оглядом на стан алкогольного сп`яніння він не згідний і свідків, які зазначені в протоколі, він, мовляв, не бачив.

Адвокат священника підтримала його пояснення і подала клопотання про закриття справи, яке мотивувала тим, що в матеріалах відсутнє підтвердження того, що її підзахисний дійсно тоді керував автомобілем.

Однак правоохоронці, як доказ, представили суду відеозапис з місця події, у якому водій в присутності двох свідків погодився із показами приладу і відмовився проходити медогляд в лікарні. Також, згідно з відео, чоловік не заперечував, що кермував автівкою, зокрема, він тоді вказував «я нікого не зачіпаю, їду собі до своєї мами», запитував у поліцейських «хто мене здав» та зазначив: «Я їду нормальний».

Крім того, в матеріалах справи є письмові пояснення свідка, в яких він розповідає те, що побачив, як підозрілий автомобіль «Фольксваген Шаран» зеленого кольору почав його обганяти, підрізати й кілька разів ставав, водій виходив з машини, але коли він його обганяв, то сідав назад за кермо і їхав далі, після чого він відірвався від нього та викликав працівників поліції.

Вивчивши та дослідивши матеріали справи, суд визнав священника винним та призначив йому 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Також чоловіку доведеться сплатити в дохід держави 454 гривні судових витрат.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині судили священника, який п'яний керував автомобілем
28 січень, 2022, 14:20