Хованки можуть стати олімпійською грою

Хованки можуть стати олімпійською грою
У Японії вважають, що гру хованки доцільно зробити олімпійською дисципліною.

За словами 64-річного професора Ясуо Хазакі, який в молодості займався легкою атлетикою, не кожен може бігати зі швидкістю олімпійця, але кожен може бути досить хитрим та спритним для гри в хованки, - пише Кореспондент.

"Я хотів би, щоб хованки стали "експериментальним" видом спорту в 2020 році. А потім вони могли б стати офіційною дисципліною на наступних іграх. Я хочу, щоб спорт був доступний для всіх, щоб у змаганнях міг взяти участь кожен, незалежно від віку, статі чи здібностей", - каже він.

Професор Хазакі створив у Японії Комітет з розповсюдження хованок в 2010 році. Ця організація налічує близько 1000 членів по всій країні.

Відповідно до запропонованих японцем правил, змагаються дві команди по сім гравців, а матч триватиме 10 хвилин. За перші п'ять хвилин тайму, одна команда отримує дві хвилини, щоб сховатися (які конструкції для цього повинні бути доступні, не уточнюється) на полі розміром приблизно 20 на 20 метрів.

Команда-суперник повинна знайти гравців, які сховалися. При цьому "дитячі" хованки, на його думку, мають проводитися на полі 15 на 25 метрів.

Нагадаємо, в суботу, 7 вересня, в Буенос-Айресі відбулися вибори міста-організатора літніх Олімпійських ігор 2020 року. Перемогу здобула Японія, тому ігри відбудуться в Токіо.

Також на проведення олімпіади претендували Стамбул (Іспанія) і Мадрид (Іспанія).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Хованки можуть стати олімпійською грою
09 вересень, 2013, 09:40