Як легко зняти захисну плівку з вікна*

Як легко зняти захисну плівку з вікна*
На профіль готового вікна ПВХ завжди наноситься клейка захисна плівка. Вона слугує для запобігання пошкодженню під час транспортування або монтажу. Покриття необхідно видалити з профілю після установки й зробити це треба протягом декількох днів. Після закінчення зазначеного терміну такий захист під впливом тепла або ультрафіолету прикипає до пластику. В результаті, зняти стару плівку досить проблематично. Більш детально розібратися у питанні щодо легкого зняття плівки допоможе ця професійна стаття, а ми наразі зорієнтуємо у головних способах легко зняти застарілу плівку.

Способи видалення плівки, що прикипіла


Механічні:
• гумкою, яка видаляє клейові сліди без пошкоджень профілю;
• скребком або ножем, можна використовувати старе лезо, за допомогою якого легко підчепити тонке покриття;
• скотчем, якщо плівка не сильно прикипіла до пластику;
• жорсткою щіткою у поєднанні з мильним розчином;
• феном, найкраще будівельним.

Хімічні:
• спиртом, медичним чи технічним, що легко розчиняє клейові склади;
• розчинником уайт-спірит, що містить бензинові похідні;
• шуманітом, що використовується для очищення склокераміки;
• РП-6, що легко справляється навіть із застарілою фарбою.

Поради експертів


1. Гумка повинна бути чистою, без слідів від кулькової ручки або грифеля. Інакше на пластиці залишаться сліди, які теж доведеться відмивати — а це також не легко. Слід простежити, щоб профіль був сухий. Гумка використовується тільки на рівних поверхнях, для видалення присохлої плівки в кутах знадобиться інший інструмент.

2. Скребком користуватись треба акуратно, щоб не пошкодити пластик. Підійде спеціальний аксесуар для скляних або варильних поверхонь, який має гумову накладку по краю.

3. Лезо або ніж допоможе зняти засохлу плівку навіть у кутках. Вістрям підчепити краї плівки й обережно зняти непотрібне покриття.

4. Скотч – найбезпечніший засіб. Краще підійде будівельний скотч — він більш чіпкий та міцний, легко наклеюється на плівку і легко знімає її. Але цей спосіб ефективний тільки у тому випадку, коли захисне покриття не вельми присохло. Після нанесення скотчу його слід із зусиллям розгладити через рушник, а потім зняти разом із захисною плівкою.

5. Жорстка щітка добре видаляє залишки клею та плівки. Для цього у літрі нагрітої води розчинити господарське мило. Замість нього можна додати пару крапель ефірної олії. Складом треба змочувати верх плівки, а потім лити його під знятий край та чистити щіткою.

6. Фен здатний впоратися навіть з плівкою, що сильно прикипіла, причому їм зручно користуватися для очищення великих площ. Звичайний фен краще не використовувати, тому що на ньому складно виставити потрібну температуру нагріву.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.