Повідомили, коли в «Дії» з’явиться сертифікат про бустерну дозу COVID-вакцини

Повідомили, коли в «Дії» з’явиться сертифікат про бустерну дозу COVID-вакцини
Щоб згенерувати новий COVID-сертифікат, треба буде подати запит у застосунку "Дія".

Бустерна доза вакцини проти коронавірусу з'явиться в "Дії" щойно МОЗ завершить всі технічні роботи зі своєї сторони. Очікується, що сертифікат про третю дозу буде доступний у застосунку, попередньо, до кінця тижня.

Про це сказали в Мінцифри в коментарі ТСН.ua.

"Бустерна доза вакцини буде відображена в наявних внутрішньому і міжнародному сертифікаті. Генерування сертифіката відбуватиметься за таким самим алгоритмом, як і зараз", - повідомили у Мінцифри.

Згенерувати сертифікат можна буде після того, як громадянин отримає бустерну дозу. Потрібно буде увійти до застосунку "Дія" і заново згенерувати свої сертифікати.

"Після цього вони оновляться і буде відображатися "третя доза" вакцини, а також змінений термін дії сертифіката на 270 днів", - додали у Мінцифри.

Допоки сертифікат про бустерне щеплення недоступний, всі вакциновані третьою дозою, можуть користуватися "зеленим" сертифікатом про повний курс щеплень. Варто наголосити, що обов’язковою підставою для отримання сертифікату є запис в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ).

Нагадаємо, що за добу, 30 січня, на Волині бустерною дозою щепилося 54 особи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спочатку гарантували, що вакцина допоможе врятуватись від хвороби. Потім обіцяли, що друга доза вбереже від тяжкого перебігу , але не від ризику захворіти. Зараз наполягають на третій дозі, а що вона дає - толком сказати не можуть.
Відповісти
Ніхто і ніколи не гарантував, що вакцина врятує від хвороби! Вона лише може пом’якшити беребіг і так воно відбувається, а третя піднімає імунітет до 85-90% Спочатку навчіться читати і розуміти інформацію!
Відповісти
Відповідаю. Імунітет - це здатність протистояти хворобі. Імунітет 80 процентів слід розуміти як зменшення імовірності захворіти на 80 процентів (у п'ять разів) в порівнянні з контрольною групою (невакцинованого). Також нам говорили про колективний імунітет - чому зараз захворюваність зросла як ніколи? А на рохунок легкого перебігу - раніше публікували статистику по Боголюбах, там процент вакцинованих пацієнтів приблизно відповідав проценту вакцинованого населення. Зараз цієї статистики не дають, тільки загальну кількість. (Хто має мозг хай думає). А що обіцяють зараз на третю дозу - хочу почути. Досвід Ізраїлю показує провал третьої дози, як медичного захисту.
Відповісти
Про який колективний ти говориш в Україні де лише 40% вакцинованих?! :) У країнах з 90% є спалахи але госпіталізацій і смертей менше! Вчи матчастину і не ганьбися своєю писаниною :)))
Відповісти
Для МУМУ відповідаю. Востаннє. Перехід на особистості і апелювання до темноти і необізнаності попнента - Ваш коник. Я вказав конкретну країну Ізраїль, де не вдалося. Вказав конкретну лікарню в Україні, дані по якій є показовими. А яка конкретика у Вас? По яких країнах радите орієнтуватись? Підказую: Сінгапур одним з перших, де досягли високого рівня вакцинації, там дійсно офіційна статистика смертності впала, але одночасно зі зміною методики її оцінки. Там всі смерті від скрутних захворювань перестали включати в статистику смертей від ковіду. Давайте керуватись інформацією, а не пропагандою.
Відповісти
Імунітет - це здатність протистояти хворобі. Імунітет 80 процентів слід розуміти як зменшення імовірності захворіти на 80 процентів.
Два різних значення, розумнику: протистояти хворобі не означає "не захворіти". І не існує "імунітету 80%" від ковіду, бо ніхто не знає, скільки треба антитіл.
Відповісти