Як вибрати міжкімнатні двері*

Як вибрати міжкімнатні двері*
Сьогодні на ринку представлений широкий асортимент міжкімнатних дверей. Це різноманіття полягає не лише у великому виборі товарів, а й у широкому діапазоні їхньої вартості. Щоб придбати двері, які будуть відповідати вашим очікуванням, фахівці радять ознайомитися з видами міжкімнатних дверних конструкцій.

Міжкімнатні двері: основні характеристики та види


Будь-який покупець під час планування покупки виділяє на неї певну суму, яку він готовий заплатити. Завдяки різному ціновому діапазону, кожен зможе придбати двері відповідно до свого бюджету. Що ж впливає на вартість? Є багато факторів, втім найвагомішим вважають матеріал покриття дверей.

З огляду на це пропонуємо розглянути популярні варіанти: від бюджетних до дизайнерських.

- Отже, найбюджетніший варіант — це ламіновані двері. Їм характерна спрощена конструкція, а покривають їх штучною плівкою. Належить сказати, що у таких дверей найкоротший термін експлуатації.

- Якіснішими вважають двері покриті плівкою, що імітує натуральний шпон. Вони належать до середнього цінового сегмента, їм притаманна практичність у догляді та непогана стійкість до вологи.

- До дорожчих варіантів належать двері з натуральним шпоном (тонкі листи деревини) та склом. У таких моделей значно підвищені показники ізоляції звуку та тепла, адже вони щільніші та міцніші. На вигляд шпоновані двері дуже схожі на вироби з масиву. Скляні двері також є досить популярним варіантом. До їхніх переваг насамперед відносимо велику кількість дизайнів: скляні вставки можуть бути: дзеркальними, матовими, пофарбованими, з плівкою чи малюнком. Крім того, вони здатні візуально розширити приміщення та зробити його світлішим.

- Наступні у нашому переліку — двері з масиву цінних порід деревини, наприклад дуба. З-поміж переваг таких дверей виокремлюємо: красивий вигляд, екологічність та довговічність. Однак, ціна таких дверей є досить високою.

- Завершують наш список дизайнерські міжкімнатні двері, що виготовляють на замовлення. Їхня вартість зумовлена використанням не лише якісних та дорогих матеріалів, але й оригінальністю дизайну та втіленням в життя різноманітних забаганок покупців.

Крім вибору матеріалу важливо визначити правильні розміри дверного отвору. Це варто зробити перед покупкою, щоб не витрачати час на розгляд дверей, які вам не підходять за розміром. Знімати заміри досить просто: вам знадобиться рулетка, якою ви зможете виміряти висоту і ширину дверного отвору, а також товщину стіни. Якщо ви вагаєтесь в правильності визначених розмірів, краще звернутись до фахівців, аби уникнути заміни дверей.

Ще один важливий нюанс — спосіб відчинення дверей, адже він впливає на вільний простір у приміщенні й т.ін.

Двійчасті двері є найпопулярнішими, оскільки підходять для більшості помешкань та забезпечують хорошу ізоляцію шуму. Моделі такого типу відчиняються в один бік: всередину або назовні.

Розсувні двері або двері-купе — чудовий варіант для тих, у кого невеликі апартаменти. Відчиняють їх шляхом зсуву дверного полотна убік. Для цього двері встановлюють на спеціальну рейку, яку розташовують зверху або знизу.

Зробити простір візуально більшим також можна, встановивши двері прихованого монтажу. Сьогодні ця модель набуває все більшої популярності. «Двері-невидимки», як їх часто називають, зливаються з покриттям стін та стають майже непомітними. Втім, на таких дверях можна зробити акцент — це також виглядатиме досить оригінально. Зрештою, у вашому розпорядженні є безліч варіантів облаштування інтер’єру з дверима прихованого монтажу.

Наостанок зауважимо, що вибирати міжкімнатні двері краще у компаніях, які вже зарекомендували себе на ринку та співпрацюють з провідними виробниками. Здебільшого вони пропонують якісні товари та багато неординарних та ексклюзивних моделей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.