У Луцьку мітингують підприємці. ФОТО

У Луцьку мітингують підприємці. ФОТО
Під стінами Волинської облдержадміністрації підприємці влаштували акцію протесту. Вони вимагають внести зміни в закон про обов'язкове використання касових апаратів.

Про це розповіла Суспільному голова громадської організації "Приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери" Тетяна Іовенко.

Зі слів співорганізаторки, на акцію протесту зібралися майже 150 людей. В поліції ж нарахували орієнтовно сотню учасників, – сказав начальник управління превентивної діяльності Нацполіції Волині Володимир Солоненко.

"Мало людей. Мали ще приїхати люди з Нововолинська та Ковеля. Але не змогли", – зазначила Тетяна Іовенко і додала, що більшість людей під ОДА – працівники кількох ринків обласного центру.

Такі ж акції, каже жінка, нині відбуваються ще в кількох містах України.

"Йде знищення системи спрощеного оподаткування, бо касові апарати це вже загальна система оподаткування", – каже співорганізаторка акції. Зі слів Тетяни Іовенко, купівля, налаштування та обслуговування касових апаратів – дороге. Відтак не всі підприємці можуть це собі дозволити.

До учасників мітингу з ОДА вийшов керівник обласного управління економіки Анатолій Банера. Підприємці передали йому звернення до центральних органів влади.

"Це питання не компетенції облдержадміністрації. Ми ще раз проговоримо з організаторами їх вимоги і передамо їх звернення в центральні органи влади", – зазначив Анатолій Банера.

Акція підприємців тривала майже годину.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
перед виборами думати треба було
Відповісти
І знову ці 'тумани' протестують проти касових апаратів, а не за зменшення податків. Ну от що з ними не так?
Відповісти
Касові в усьому світі цивілізованому. Чеки не дають і товар повернути не можна!!
Відповісти
Продають іноді зіпсоване і не докажеш бо немає чека. Хай продають і видають чеки і в салонах краси і на масажах вид. Має бути облік і покупець захищений . А то купив брак додивився вдома і гроші в смітник. Працюйте чесно
Відповісти
Від цієї «чесності» ціни на продукти тільки виростуть і людям стане жити ще важче. Рро і тд це тільки додаткове навантаження як фінансове,так і податкове …
Відповісти
зробили "це" разом
Відповісти
А пенсію цим торгашам з чого потім платити?
Відповісти
люде непсихуйте дайте час Володимиру Олександровичу розибраться з олігархами посадити пєцю вальцмана забрати внего приватбанк і все буде добре гірше як при пєці вальцмані небуде
Відповісти