Боргом волинським шахтарям займеться Генпрокуратура

Нардеп від «Свободи» Євген Мельник зайнявся невиплатою зарплати працівникам «Луганськшахтострою», які були задіяні на будівництві шахти № 10 «Нововолинська».

6 вересня він скерував депутатський запит до Генеральної прокуратури та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, ‒ повідомляють у ВО «Свобода».

Євген Мельник вимагає від Генерального прокурора України перевірити факти порушення трудового законодавства в частині невиплати заробітної плати гірникам, а також ініціює створення державної комісії з вивчення ситуації на будові шахти № 10 «Нововолинська».

«Товариство з обмеженою відповідальністю «Луганськшахтострой» (ТзОВ «ЛШС») з 2010 по 2012 рік було субпідрядником на будівництві шахти № 10 «Нововолинська». На 2013 рік договір з ТзОВ «ЛШС» не продовжено, усіх працівників скорочено, а Господарський суд у Волинській області Ухвалою від 26.02.2013 року порушив справу про банкрутство ТзОВ «ЛШС». З вересня по грудень 2012 року майже двісті працівників ТзОВ «ЛШС», задіяних на будівництві шахти №10 «Нововолинська», не отримали заробітної плати та виплат, у зв’язку зі скороченням працівників, на суму більш як двох мільйонів гривень. Насторожує факт, що згідно статистичних даних у ТзОВ «ЛШС» немає заборгованості із заробітної плати, приховує цю заборгованість і Пенсійний фонд», – йдеться в запиті.

Варто нагадати, що під час святкування Дня шахтаря 25 серпня 2013 року губернатор області Борис Клімчук заявляв, що заборгованості з виплати заробітних плат перед шахтарями немає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Боргом волинським шахтарям займеться Генпрокуратура
09 вересень, 2013, 17:26