Чи підходить вам безпружинний матрац*

Чи підходить вам безпружинний матрац*
Сон може бути джерелом сил і життєвої енергії, а може завдавати справжні муки. Безсоння, часті пробудження серед ночі, болючі відчуття в тілі та загальне почуття пригніченості з ранку можуть бути наслідком неправильно підібраного матраца. Цю ситуацію легко виправити, адже у сучасних мультибрендових магазинах представлено велику різноманітність моделей, серед яких оптимальну зможе підібрати кожен. Вироби на пружинній основі набувають своїх властивостей внаслідок різної жорсткості пружин.

Безпружинні формуються з допомогою комбінації матеріалів, які забезпечують високий рівень комфорту. Вони бувають одно- та багатошаровими, високими та тонкими, з жорсткою поверхнею та масажним ефектом.

Технології не стоять дома, і виробники постійно розширюють асортимент продукції, впроваджуючи інновації. Тому перед покупкою завжди краще дізнатися більше про безпружинні матраци на сайті. А ми розповімо про особливості виробів, які є у продажу сьогодні.

Чим цікава безпружинна конструкція?


Безпружинні моделі матраців рекомендують лікарі тим, хто страждає від захворювань серцево-судинної та дихальної систем, оскільки вони здатні надати поверхні більшої жорсткості. За рахунок цього тіло займає правильне положення, не блокуючи доступ крові до окремих органів та дозволяючи легені правильно працювати. Такі підстави можна використовувати не тільки за показаннями спеціаліста, адже вони мають велику кількість переваг:

• використання всієї площі поверхні. У пружинних моделях на периметрі виробу розташований каркас. Він не повинен піддаватися високим точковим навантаженням, тому не можна спати на краю ліжка. Безпружинна конструкція має однакові характеристики по всій площі;

• гіпоалергенність виробів. Через відсутність проміжків і порожнин між окремими шарами в матраці не накопичується пил. Для підтримки гігієни поверхню досить регулярно пилососити;

• вентильованість матраців. Завдяки здатності пропускати повітря в них не утворюється грибок та не розвиваються хвороботворні мікроорганізми;

• можливість регулювати модель, половини якої мають різну твердість. Це особливо зручно для пар, чия вага та потреби тіла у підтримці відрізняються.

Термін служби безпружинних моделей загалом довше порівняно з матрацами на пружинах. У них зовсім нема чому ламатися. Підібрані фахівцями матеріали підтримують правильне положення тіла під час сну, дозволяючи добре відпочити та відновити сили. До речі, саме жорсткі безпружинні матраци рекомендується купувати дітям у період формування постави.


Що впливає на властивості ортопедичних виробів


Якщо підтримка і ступінь жорсткості пружинних матраців визначаються особливостями пружин, що використовуються, то в безпружинній технології на них впливають матеріали шарів. Саме вони відповідають за здатність поверхні витримувати задане навантаження, надають ортопедичний та анатомічний ефекти, можуть мати масажну дію. Вироби бувають:

• монолітними;

• багатошаровими;

• двосторонніми.

У монолітних конструкціях властивості поверхні повністю копіюють характеристики вибраного наповнювача. Найбільш жорсткими виявляться вироби на основі кокосової койри. Такі найкращі підходять для маленьких дітей. М'якими будуть матраци на основі перфорованого латексу. Середню жорсткість забезпечить пінополіуретан. Вартість таких виробів прямо пропорційна ціні наповнювача.

У багатошарових моделях використовується комбінація декількох матеріалів, що мають специфічні параметри жорсткості та пружності. Регулюючи товщину кожного шару та комбінуючи різні покриття, вдається досягати необхідних параметрів. Багатошарові матраци можуть бути двосторонніми - мати різну м'якість і здатність утримувати тепло кожної зі сторін. Двоспальні матраци можуть мати різні властивості на кожній половині. Завдяки цьому вдається знайти оптимальний виріб, що відповідає потребам людей з різною вагою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.