Під Луцьком дадуть 9 гектарів для сміттєпереробного комплексу

Під Луцьком дадуть 9 гектарів для сміттєпереробного комплексу
Поблизу діючого міського сміттєзвалища неподалік від Брища хочуть зробити ще один полігон твердих відходів і побудувати лінію для сортування сміття, - зазначив начальник управління капітального будівництва Луцької міськради Леонід Карабан.

Про це посадовець розповів 10 вересня.

Так, в реєстраційній службі Луцького районного управління юстиції зареєстрували договір між Луцькою РДА та департаментом ЖКГ міськради щодо оренди землі загальною площею майже 9 гектарів для будівництва цього комплексу. Тож, вже думають і про розробку проектно-кошторисної документації.

Як розповіли ВолиньPost’у Леонід Карабан та директор департаменту ЖКГ міськради Іван Кубіцький, на території нового полігону хочуть зводити сміттєсортувальну лінію.

«Мова була про те, що селищна рада на території, яка виділена під звалище, мала погодити розміщення на площі 1-го гектара сміттєсортувальної лінії. Я думаю, якщо селищна рада дала добро на розташування, то тоді йде мова про договір суборенди», - зазначив головний комунальник Луцька.

«Ми зробили полігон у 2011 році, сьогодні вже його вичерпується ресурс. Буде побудовано новий полігон і лінія, - комплекс», - своєю чергою додав Леонід Карабан.

Щодо розміщення нового полігону, Іван Кубіцький зазначив, що розташують його поблизу діючого міського сміттєзвалища.
«Воно не знаходиться ближче до села, а ближче до дороги. Між лісом і дорогою ця територія», - резюмував він.

Нагадаємо, раніше перспективою будівництва сміттєпереробного комплексу неподалік села Брище Луцького району цікавилася австрійська компанія «AVE Group».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ніхєра не буде. заіпуть підприємців чиновники вимагателі хабарники
Відповісти
Мова про завод по переробці твердих побутових відходів бере початок у 2004 році. Мені 90 років. Чи побачу я цей завод?
Відповісти
А що таке "сміттєсортувальна лінія"? Це місце, де бомжі вибирають окремо пляшки, окремо папір, окремо консервні банки? По-моєму, нічого спільного зі сміттєпереробним комплексом.
Відповісти
Сміттєсортувальна лінія, яку урочисто відкрили в Червонограді рік тому, працює десь на 20% потужності. Сміття на ній не переробляють, а лише сортують, а вже відсортоване – скло, пластик, папір, поліетилен, продають переробним підприємствам. Як каже В. Федаш, робота між підприємством і «приватниками» не є дуже злагодженою, часто їх доводиться вмовляти, аби взяли відсортоване сміття. Ті скаржаться, що не мають місць збуту або ставлять високі вимоги до якості відсортованого сміття. Також комунальники кажуть, що заробляти на смітті не виходить, а підприємство не є економічно вигідним, бо гроші йдуть на зарплату працівникам (їх там 18), утримання техніки тощо. А для того, щоб в комунального підприємства з’явились прибутки, потрібно піднімати тариф на вивіз сміття для населення.
http://portal.lviv.ua/news/2013/08/29/132700.html
Відповісти
Останні новини
Під Луцьком дадуть 9 гектарів для сміттєпереробного комплексу
10 вересень, 2013, 12:49