Жоден із українських вишів не потрапив в 500 кращих світу

Жоден із українських вишів не потрапив в 500 кращих світу
Знову жоден з українських університетів не зміг пробитися до Топ-500 найкращих у світі.

Університет імені Тараса Шевченка показав найкращий результат, опинившись у групі «501-550», ‒ пише Дзеркало тижня.

Британська компанія QS Quacquarelli Symonds представила рейтинг найкращих ВНЗ світу-2013. Вже традиційно українські вищі навчальні заклади не дотягли навіть до Топ-500.

Перші рядки авторитетного рейтингу, автори якого проаналізували понад 700 вишів світу, посіли університети Великобританії і США. Лідер списку ‒ Массачусетський технологічний інститут, на другому місці ‒ Гарвардський університет, на третьому ‒ Кембриджський університет.

Далі ‒ Університетський коледж Лондона, Імперський коледж Лондона, Оксфорд, Стенфордський університет, Єльський університет, університет Чикаго. Замикають десятку лідерів Каліфорнійський технологічний інститут і Прінстонський університет.

Американо-британську гегемонію у Топ-20 вдалося порушити тільки двом країнам ‒ Швейцарії і Канаді. Вища технічна школа Цюріха посіла 12-те місце, а Федеральна політехнічна школа Лозанни ‒ 19-те. Університет Торонто посів 17-й рядок рейтингу.

Виші України навіть не потрапили до Топ-500: Національний Університет ім. Тараса Шевченка опинився у групі «501-550», а КПІ і Донецький Національний Університет ‒ «601+».

З російських вишів у Топ-200 зміг закріпитися лише МДУ імені Ломоносова (120 місце). Санкт-Петербурзький державний університет піднявся на 240 місце, Московський державний технічний університет (МГТУ імені Баумана) ‒ на 334-те, Новосибірський державний університет ‒ на 352-ге. МДІМВ посів 386 місце.

При складанні рейтингу університетів світу QS оцінює ВНЗ за шістьма критеріями. Основним є репутація в академічному середовищі, також оцінюється ставлення роботодавців до випускників університету, цитованість публікацій працівників вишу, співвідношення кількості викладачів і студентів, а також відносна чисельність в університеті іноземних викладачів та студентів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А как же "лучший европейский вуз"? Или этот рейтинг не покупается?)))))
Відповісти
одні підараси і хабарники, і... два в одному
Відповісти
Останні новини
Жоден із українських вишів не потрапив в 500 кращих світу
10 вересень, 2013, 12:21