Вигоди від використання консервантів для силосування*

Вигоди від використання консервантів для силосування*
Рентабельне виробництво молока потребує високої якості об'ємного корму. Так, вміст енергії в кукурудзяному силосі має бути щонайменше 6.5 МДж ЧЕЛ/кг, а вміст крохмалю — 30–35%. На якість силосу та сінажу в періоди заготівлі та зберігання впливає багато факторів, починаючи від погодних умов і закінчуючи дотриманням технології консервування зеленої маси.

Кількісні втрати у вигляді нагару та цвілі за традиційного способу зберігання кормів становлять 20–25%. За порушення технології втрати можуть сягати 70–80%. Водночас знижується і якість корму, що призводить до падіння продуктивності корів до 30% (5 літрів молока на голову за добу).

Використання біоконсервантів


Уникнути втрат, пов'язаних із погіршенням якості об'ємних кормів, можна завдяки покращенню процесів ферментації за допомогою спеціальних консервантів. Біологічні препарати на основі молочно- та пропіоновокислих бактерій збільшують у силосі кількість корисних бактерій без періоду затримки, що забезпечує швидке підкислення корму вже у першу добу силосування.

Є також комбіновані біологічні та органічні консерванти, які дають якісніший результат. Такий спосіб обробки дає хорошу безпеку корму при найменших витратах. Купити консерванти для силосу можна в компанії «БТУ-ЦЕНТР». На сайті https://btu-center.com/promisloviy-sektor/tvarinnitstvo/b-okonservanti/ представлені різні препарати високої якості за найпривабливішими цінами зі швидкою доставкою по Україні.


Головні переваги біопрепаратів


Застосування консервантів дає змогу підвищити засвоюваність та енергію корму завдяки таким ефектам:

• Процес ферментації супроводжується втратою енергії рослинної маси. Це відбувається через клітинне дихання мікроорганізмів (втрата 7–11% ЧЕЛ) та через вторинну ферментацію (втрата 20–40% ЧЕЛ). Суміш спеціально підібраних штамів бактерій у складі консерванту сприяє прискоренню процесу вторинної ферментації, що призводить до зменшення втрати енергії. Завдяки застосуванню консерванту можна заощадити 0,25–0,35 МДж ЧЕЛ/кг.

• Від ступеня перетравлюваності та засвоєння силосу залежить молочна продуктивність корів. Застосування комбінованих консервантів «БТУ-ЦЕНТР» дає змогу отримати добре ферментований силос з оптимальним складом органічних кислот та високим показником перетравлюваності. Більша кількість молочної кислоти, отриманої за правильної ферментації, робить силос приємним на смак із фруктовим запахом, тому тварини їдять його із задоволенням. Згодовування коровам такого силосу сприяє підвищенню молочної продуктивності. Користь може досягати від 30 до 50 літрів на тонну рослинного корму або від 0.7 до 2 літрів в день на корову.

• Під час перерв у процесі заготівлі сінажу через погодні умови краї траншеї в цей період можна проливати консервантом, основними речовинами якого є суміш мурашиної, бензойної, оцтової та надуцтової кислот. Препарати мають сильну бактерицидну та фунгіцидну дію. Вони мають тривалий термін зберігання та ефективні навіть у погану погоду.

• Відкриття силососховища спричиняє незворотні процеси. У трав'яну масу починає інтенсивніше проникати повітря, що сприяє її «гнильній» ферментації. Силос, приготований за допомогою консервантів «БТУ-ЦЕНТР», меншою мірою піддається процесам гниття, зберігає свої поживні властивості та якість.

Застосування консервантів гарантує отримання якісних об'ємних кормів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вигоди від використання консервантів для силосування*
13 лютий, 2022, 16:51