ФК «Волинь» посилює команду та сподівається потрапити до УПЛ *

ФК «Волинь» посилює команду та сподівається потрапити до УПЛ *
ФК «Волинь» переживає не найкращі часи. За підсумками половини сезону Першої ліги 2021-2022 клуб опинився на межі вибування але все ж таки зумів утриматися в турнірній таблиці. Сьогодні команда практично повністю складається із молодих гравців. Головне завдання цього сезону – впевнено закріпитися у Першій лізі, щоб мати можливість розпочати підготовку до переходу до УПЛ. Клуб переживає перехідний період. Можливо, вже наступного сезону фанати знову зможуть побачити команду у головній лізі країни. Після вильоту команди з УПЛ для багатьох уболівальників єдиною розвагою стала онлайн-рулетка. Фанати чекають на повернення і будуть раді почати підтримувати рідний клуб ставками. Керівництво активно працює над залученням та підписанням нових гравців.

Поточний склад команди


На початку сезону Першої ліги 2021-2022 ФК «Волинь» втратила всіх своїх лідерів. Багато хто з них потрапив до клубів, які сьогодні грають в УПЛ. Керівництво клубу та спонсори активно підтримували організацію, зокрема, допомагали розвиватися команді «Волинь-2» у Другій лізі. З цієї причини нинішній склад ФК «Волинь» практично повністю складається з молодих гравців дубля, які грали у матчах U-19.

Під час сезону 2020-2021 клуб залишило 19 футболістів. Керівництву було потрібно якнайшвидше знайти заміну. Тому було ухвалено рішення підписати 18 футболістів, які грали за «Волинь-2». Склад майже повністю оновився. Важливо відзначити, що їм не потрібна була велика кількість часу, щоб побудувати правильну взаємодію. Молоді хлопці довгий час грали між собою і вже зуміли порозумітися на полі. Певні зв’язки виникли ще під час матчів у U-19 та у «Волинь-2».

Після половини сезону клуб отримав лише 25 очок. Виник ризик вильоту до Другої ліги, але команда змогла закріпити свою позицію. У період перед новим сезоном керівництво ФК «Волинь» не сподівалося попасти в основну лігу. Все ж таки було необхідно – це добре закріпитися на своїх позиціях та організувати гру нового складу. До речі, новачки добре себе показували, достойно грали в складних моментах. Вони показали дуже високий рівень. Проте зараз із таким складом дуже проблематично потрапити до Прем’єр-ліги. Потрібен час, щоб молоді футболісти здобули досвід.

Головним лідером команди є Максим Войтіховський. Саме довкола нього зараз будується вся команда. У процесі гри він керував лінією оборони на полі та надихав своїх товаришів по команді. Дуже виріс рівень гри центрального захисника Максима Сасовського. Дуже добре працює зв’язок півзахисників Сіаваш-Ляшенків. Також Сіаваш дуже добре взаємодіяв із Денисом Кожановим, який, на жаль, перейшов у ФК «Карпати». Зв’язок Сіаваш-Ляшенків – це основна сила команди. Футболісти показують чудову гру у центрі поля. Також гідну гру показують:

- півзахисник Артур Рябов;
- захисник Іван Цюпа;
- захисник Олександр Клімець.

На кожній частини поля можна помітити ефективні індивідуальні зв’язки. Футболісти багато грали та грають разом. Тому вони вміють швидко вибудовувати напад та оперативно переходить на захист. Все це допомогло клубу не опинитися внизу турнірної таблиці.

Посилення клубу молодими футболістами


Наразі керівництво намагається посилити клуб новими гравцями. Насамперед звертає увагу на лідерські якості та навички гри. Здебільшого це молоді футболісти із другого складу. У складі команди можна знайти багато вихованців ДЮСШ. Вони пройшли молодіжну збірну та другий склад клубу, тому прийшли до ліги з невеликим досвідом. На жаль, зараз футболісти не мають можливості отримати доступ до проміжних команд. Керівництво ФК «Волинь» сподівається, що вона з’явиться наступного сезону, щоб молоді спортсмени з ДЮСШ мали змогу підготуватися до Першої ліги.

Тренування показують хороші результати та сприяють індивідуальному зростанню футболістів. Зараз у клубі є кілька футболістів, які цілком можуть уже грати на рівні УПЛ. Гравцями ФК «Волинь» активно цікавляться футбольні організації Прем’єр-ліги. Незважаючи на це, поки що не було жодних точних пропозицій. Варто зазначити, Максима Войтіховського, яким дуже цікавляться одразу кілька українських організацій. Практично за всіма гравцями спостерігають, вони завжди находяться в зоні підвищеної уваги. Але поки що клубу необхідно їх утримувати, щоб постаратися пробитися до УПЛ наступного сезону.

Тренер ФК «Волинь» дуже сподівається, що клуб зможе незабаром повернутися до основної ліги країни. Проте зазначає, що гравці у складі дуже молоді та недостатньо досвідчені. Тому керівництво не висуває особливих вимог. Наступного сезону ставитимуться нові завдання. На даний момент головне завдання закріпитись у Першій лізі. Після цього вже можна думати про боротьбу за перехід до Української Прем’єр-ліги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ФК Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.