Українкам дозволять ділити декретну відпустку

Українкам дозволять ділити декретну відпустку
Мінсоцполітики пропонує дозволити жінкам переривати декретну відпустку та надати їм можливість продовжити її будь-коли до досягнення дитиною восьми років.

Таку ініціативу озвучила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час круглого столу «Розвиток механізмів гарантування рівних прав жінок та чоловіків у сфері зайнятості», ‒ пише Gazeta.ua з посиланням на Укрінформ.

«Ми маємо намір ініціювати надання матерям можливості брати один рік із трирічної відпустки по догляду за дитиною у будь-який час до досягнення дитиною 8-річного віку», ‒ сказала Королевська, зауваживши, що ця ініціатива зараз знаходиться на стадії обговорення.

За словами урядовця, такий крок позитивно позначається на зайнятості жінок та збереженні професійних якостей.

«Жінка матиме можливість скористатися правом переривати відпустку та використовувати її в період, коли дитина дійсно цього потребує, наприклад, перед школою чи під час навчання дитини у першому класі», ‒ переконана вона.

За даними Мінсоцполітики, 87% жінок виходять на роботу ще до досягнення дитиною 3 років. Зокрема, 60% молодих мам починають працювати через незадовільний матеріальний стан сім'ї, а 34% ‒ задля збереження професійних навичок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україна ‒ Англія 0:0. ВІДЕО
10 вересень, 2013, 23:36
Українкам дозволять ділити декретну відпустку
10 вересень, 2013, 18:29