«СВІДОМІ» звернулись до Верховної Ради щодо легалізації зброї та тероборони

«СВІДОМІ» звернулись до Верховної Ради щодо легалізації зброї та тероборони
Громадянський Рух «СВІДОМІ» звернувся до Верховної ради України з пропозицією збільшити фінансування територіальної оборони й ухвалити закон про право на цивільну вогнепальну зброю.

Про це на йдеться на сторінці руху у Фейсбук.

Громадянський Рух «СВІДОМІ» вважає абсолютно неприйнятним рішення президента Російської Федерації про визнання «незалежності» так званих Л/ДНР і введення туди російських військ. Це є грубим порушення норм міжнародного права та повинно отримати належну оцінку міжнародної спільноти.

«Ми ніколи не погодимося на порушення територіальної цілісності України! На цих позиціях ми стояли під час анексії Криму, на цих позиціях ми стоїмо і зараз. Сьогодні Путін докладає усіх зусиль, щоб зупинити наш економічний розвиток, європейську інтеграцію та розвиток демократії. Але Україна обов’язково вистоїть, бо з нами правда», - йдеться у дописі.

Вважають, що, не зволікаючи ні дня, Україні потрібно прискорити проведення комплексних заходів із територіальної оборони в кожному місті та громаді. Громадянський Рух «СВІДОМІ» як місцева партія долучився до розробки програми територіальної оборони Луцької міської територіальної громади, яку буде затверджено на сесії Луцької міської ради. Це дасть можливість повноцінно працювати батальйону територіальної оборони, залучати добровольців до різних видів навчань та підготовки. Але цього недостатньо, щоб кожна громада та її мешканці почували себе в безпеці.

"Щоб дії центральної та місцевої влади були синхронними та доповнювали одна одну, ми звертаємося до Верховної Ради України якнайшвидше ухвалити декілька важливих рішень:

1. Збільшити фінансування заходів та підрозділів територіальної оборони в усіх громадах, передусім у прикордонних із Росією та Білоруссю регіонах.
2. Ухвалити закон про право на цивільну вогнепальну зброю.

Кожен повинен робити конкретні дії на своєму місці та працювати на посилення нашої обороноздатності.

І найголовніше – ми повинні гуртуватися, відкинути наші розбіжності, зберігати спокій та підтримувати одне одного", - додають у дописі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як зброя попаде кацапським ідіотам ,яких в нас ще дуже багато ,ніхто не подумав?
Відповісти
Останні новини
«СВІДОМІ» звернулись до Верховної Ради щодо легалізації зброї та тероборони
22 лютий, 2022, 16:00