На території найбільшого вишу Волині до кінця року буде храм. ВІДЕО

На території найбільшого вишу Волині до кінця року буде храм. ВІДЕО
Урочисте закладання наріжного каменю під будівництво храму святої Софії Премудрості Божої відбулося на території СНУ імені Лесі Українки.

Будівництво ведеться навпроти навчально-бібліотечного корпусу № 8, ‒ пише Слово Волині.

Закладати камінь зібралося духовенство та колектив університету на чолі з ректором Ігорем Коцаном.

«Храм святої Софії є у нас тільки в Києві, а тепер буде ще й у Луцьку. І можемо її називати не просто Софія, а Софія Луцька. Це досить важливо, тому що цей храм є храмом для молоді, для тих людей, які пізнають світ і закони матеріальні, а храм буде сприяти пізнавати закони духовні. Закликаю на всіх вас Божого благословення і Бог на поміч у ваших навчальних і будівельних трудах», ‒ сказав митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

«Якщо ми заклали капсулу, то до Нового року буде обовʼязково збудований цей храм. Такий храм потрібен нашому університету», – підсумував ректор СНУ Ігор Коцан.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Теперь точно пи...да ВНУ...
Відповісти
тут скажеш?
Відповісти
Тут Вася відмолюватиме свої гріхи разом з тими, з ким грішить. Тому така увага з Їхнього боку до закладин каплиці.
Відповісти
А Коцан думаєш що мав на увазі, коли сказав, що такий храм потрібен університету. Чого тільки Вася, сюди півуніверситету прихожанок може набратися. Може бути трохи затісно.
Відповісти
Капець, то вже стіко студенти поздавали то по 10 то по 20 грн добровільно-примусово а ще тіко капсула!!!??? Там лавру вже збудувати можна було))) Сам протягом 4тирьх років здавав бувши студентом!!!
Відповісти
Да,дійсно, заступник ректора найбільшого вишу Волині морально розкладена особа.Не раз на нього жалілися студентки та заміжні викладачки. Любить він то діло.Особливо силою.Не вірю,що Коцан цього не знав.Чув.як сам Василь йому хвалився "подвигами".
Відповісти
Не заздріть Василю Васильовичу. В нього чудова сім'я. Дозволюю собі сказати, що такі плітки пишуть люди, які глибоко ображені на життя. Мені Вас шкода. Піклуйтесь про свою мораль, та до чужої не доберетеся.
Відповісти
Останні новини
На території найбільшого вишу Волині до кінця року буде храм. ВІДЕО
11 вересень, 2013, 19:07