Портали bigmir.net, tochka.net та i.ua об'єднали в єдину компанію

Портали bigmir.net, tochka.net та i.ua об'єднали в єдину компанію
Одні з найбільших в Україні медіакомпаній UMH group, KP media та Медіа Група Україна, що входить до групи СКМ Ріната Ахметова, домовилися про об'єднання порталів i.ua, bigmir.net та tochka.net у єдину компанію United Online Ventures.

Як пише Кореспондент, злиття відбудеться після отримання всіх необхідних дозволів державних органів.

Як пояснили в UMH group, створення спільної компанії призведе до підвищення ефективності роботи кожного з порталів та зміцненню їхніх позицій на інтернет-ринку України.

У повідомленні компанії також наголошується, що сукупне охоплення порталів нової компанії складає більше третини аудиторії українських користувачів інтернету, що зробить її найбільшим українським гравцем із часткою ринку інтернет-реклами близько 25%.

В об'єднаній компанії UMH group та KP media спільно володіють 75,1%, Медіа Група Україна - 24,9%. У майбутньому Медіа Група Україна планує збільшити свою частку у спільному підприємстві до 49%.

«Кожен портал, який увійде до складу об'єднаної компанії, збереже свою унікальність, а також розширить аудиторію відвідувачів», - запевнили в UMH group.

Причому в холдингу запевнили, що співробітники об'єднаних порталів tochka.net, i.ua та bigmir.net складуть основу нової компанії. Реорганізація не передбачає істотних кадрових змін, однак дозволить вивільнити ресурси для запуску нових послуг і подальшого розвитку якісного ексклюзивного контенту. Усі ключові керівники продовжать роботу в новій компанії.

Як повідомляється, об'єднану структуру очолить Віталій Гордуз, керівник інтернет-бізнесу UMH group. Фінансовим директором буде призначена Ольга Марунич, яка раніше очолювала компанію Діджитал Венчерз (tochka.net).

До складу об'єднаної компанії також увійде сейлз-хаус Digi Media під керівництвом Гжегоша Севастьяновича та Юлії Трібушной. Digi Media буде здійснювати продаж реклами на майданчиках tochka.net, i.ua та bigmir.net, а також на інших інтернет-ресурсах учасників угоди. Рекламне охоплення аудиторії Digi Media складе близько половини інтернет-користувачів України.

За словами акціонера KP media Петра Порошенка, інтернет-сегмент медійного бізнесу України є найбільш багатообіцяючим вже у короткостроковій перспективі і, з моєї точки зору, значно недооціненим.

«Більше того, вже сьогодні український інтернет-простір демонструє швидкий розвиток, збільшення аудиторії і пріоритетне зростання щодо інших сегментів ринку реклами, що, безумовно, сприяє його інвестиційній привабливості як для українських, так і для іноземних інвесторів. Синергія об'єднання українських інтернет- порталів створює дуже цікавий для інвестування об'єкт у вітчизняному інтернеті», сказав він.

Президент UMH group Борис Ложкін зазначив крім того, що об'єднання дозволить більш раціонально використовувати ресурси проектів, які увійшли в угоду, для розвитку спільної компанії.

«Будучи українською компанією і надаючи доступ до половини аудиторії українського інтернету, ми, таким чином, пропонуємо рекламодавцям унікальні рішення, які будуть мати охоплення глобальних гравців і швидкість реакції локальної компанії», - сказав Ложкін.

Водночас, керівник інтернет-бізнесу UMH group Віталій Гордуз вважає, що об'єднання трьох провідних українських порталів дозволить створити сильну альтернативу експансії іноземних гравців на нашому ринку.

«Крім того, об'єднавши свої зусилля, ми зможемо набагато швидше та ефективніше відповідати на виклики ринку та задовольняти потреби наших клієнтів», - резюмував він.

Як повідомлялося, у квітні 2011-го року засновник KP Media Джед Санден, засновник «5-го каналу» Петро Порошенко та президент UMH Борис Ложкін повідомили про завершення переговорів з придбання акцій медіа-компанії KP Media, до якої входять Корреспондент.net і журнал «Корреспондент».

Довідка

KP Media - провідна українська медіа-компанія, видавець журналів «Корреспондент», «Kyiv Business Directory», «Интерьер Магазин», «Идеи Вашего Дома». KP Media також володіє інтернет-ресурсами: Bigmir.net, Korrespondent.net, Ricardo.com.ua, Novynar.com.ua, Политорг.net, Ivona.com.ua.

UMH group - мультимедіа група у Східній Європі, активно зростає та управляє портфелем із понад 50 брендів. В Україні компанія займає провідні позиції на ринках інтернету, радіо та преси, у Росії - активно розвивається, і входить до топ-10 гравців видавничого ринку. Із травня 2008 GDR компанії котируються на Франкфуртській фондовій біржі. У 43 офісах компанії у Росії та Україні працює більше 4400 співробітників.

ТОВ Медіа Група України - медіа-холдинг, створений у 2010 році на базі телеканалу Україна. Об'єднує національний телеканал загального інтересу Україна, спортивні канали Футбол і Футбол+, регіональний канал Донбас, сейлз-хаус Медіапартнерство, інтернет-холдинг Діджитал Венчерз, продакшн-компанію Теле Про. 99,999% акцій компанії належить групі Систем Кепітал Менеджмент Рината Ахметова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: інтернет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Портали bigmir.net, tochka.net та i.ua об'єднали в єдину компанію
20 лютий, 2012, 12:28