У Луцьку вчили, як «тиснути» на владу. ФОТО

У Луцьку вчили, як «тиснути» на владу. ФОТО
У Луцьку відбувся семінар, учасників якого вчили способів вирішення конфліктних ситуації між владою та громадою.

Семінар на тему «Стратегія лобіювання та представництва інтересів громади» відбувся у Луцьку в суботу, 14 вересня.

Під час організованого Житомирським обласним центром молодіжних ініціатив за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні семінару обговорювали, зокрема, застосування технології адвокасі. Партнером організатора семінару у Луцьку є місцева громадська організація "Фонд місцевого розвитку".

Як розповів експерт Житомирського обласного центру молодіжних ініціатив Михайло Городок, під час вирішення різноманітних конфліктних питань між громадою і владою можна скористатися технологією адвокасі. Вона містить в собі дві складові: юридичну і піар.

За словами Городка, адвокасі кампанія потребує кваліфікованого юридичного підходу, щоб знати правові шляхи подолання проблеми. Піар же потрібен для того, щоб надати проблемі розголосу, через що влада буде змушена вирішувати проблему. Саме такими методами можна «тиснути» на владу, аби прискорити вирішення питання, яке непокоїть людей.

Розглядали під час заходу й конкретні проблеми. Так, один із учасників семінару згадав про парк у 40-му мікрорайоні Луцька. Мовляв, люди хочуть зберегти його, адже поступово у парку вирубують дерева, а неподалік починається будівництво. Влада ж пояснює, що через невизначений статус цієї території, парк відновити поки неможливо.

Михайло Городок зазначив, що цю проблему можна спробувати вирішити якраз за допомогою адвокасі кампанії, застосовуючи її інструменти: юридичний тиск у вигляді різноманітних заяв від ініціативної групи, звернень громадян та розголос.

Своєю чергою експерт Житомирського обласного центру молодіжних ініціатив Андрій Карташов розповів про те, як вирішити проблему за допомогою місцевої ініціативи та референдум, а також про проектний підхід до громадської діяльності.

Також він зазначив, що за умов, коли громаду щось не влаштовує, то це треба змінювати, якщо ж все добре, то треба намагатися покращувати цей стан або покращуватися самому, і розповів про шляхи реалізації цього.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дівчатка з хлопцями. Тисніть. А хто на вас працюватиме?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вчили, як «тиснути» на владу. ФОТО
14 вересень, 2013, 14:56