Європа може заблокувати російську горілку - в помсту за Україну

Європа може заблокувати російську горілку - в помсту за Україну
Якщо Росія і далі буде блокувати українські товари на своїх ринках, Євросоюз може спростити їх доступ на свої ринки, а в помсту ускладнити його для росіян, заявив в інтерв'ю одному з каналів депутат Європарламенту від Польщі Яцек Саріуш-Вольський.

Парламентарій обурений тим завзяттям, з яким Москва перешкоджає євроінтеграційним прагненням країн Східного партнерства, і закликає до більш радикальних заходів - зокрема, вводити локальні санкції проти окремих російських товарів, пише Сегодня.

«ЄС може накласти ембарго, наприклад, на поставки російської горілки. Є цілий арсенал інструментів для захисту України від російського тиску. Наприклад, поставки з ЄС газу в Україну і Молдову за нижчими цінами, ніж пропонує вам Росія» - пояснив Яцек Саріуш-Вольський.

За його словами, за останній час всім у Європі стало ясно: Кремль всіма способами намагається зірвати підписання угоди України з ЄС.

Проте експерти не поспішають радіти. «Такі заяви серйозно сприймати не варто, не євродепутати вирішують такі питання. Єврокомісія може оголосити політичні та економічні санкції у разі серйозних порушень прав людини з боку тієї чи іншої держави. Але, як правило, це буває в крайніх випадках. Такі санкції застосовувалися до Білорусі (після масштабних конфліктів під час виборів), а також Лівії, Сирії. Росія - важливий економічний партнер Євросоюзу та багатьох окремих країн- членів. Тому я зі скепсисом ставлюся до можливості санкцій до неї» , - сказав політолог Володимир Фесенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: економіка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фесенку інакше ставитися й не можна. Хто ж його тоді годуватиме? Ще б думку Погребинського цікаво було б почути.
Відповісти
Як так то Росія казала, що Україна нікому не потрібна, а зараз всіма можливостями не хоче нас відпускати у Європу)))
Відповісти
україна сьогодні в найгіршому становищі.
ми однаково потрібні і в той же час не потрібні ні європі, ні росії.
просто перші говорять про це занадто дипломатично, а другі вже не говорять, а роблять.
україна - це такий собі приз, пластмасовий кубок у змаганнях між європою та росією, ціна кубку три копійки, але головне - втерти супернику носа.
ви уявляєте україну в європі? нашим олігархам доведеться ЧЕСНО вести бізнес, витримувати конкуренцію із європейськими компаніями, втратити монополію і заробляти не на крадіжках з бюджету, а працею. ВОНО ЇМ ТРЕБА?
уявіть тепер перехід до росії. нашим олігархам доведеться поділитись, віддати дарма, як в свій час вони зробили це із українським народом. вони втратять свої капітали, їх з'їдять багатші російські олігархи. ВОНО ЇМ ТРЕБА?
а тепер згадайте, хто реально керує україною і зрозумійте, що вони найменьше зацікавлені щось міняти, бо вони є посередені підвісного мосту між європою та росією, і немає різниці з якої сторони рубати кінці канату, бо результат для них один - падіння у прірву.
Відповісти
Останні новини
Європа може заблокувати російську горілку - в помсту за Україну
15 вересень, 2013, 11:05