Журналістка з Волині стала співведучою Савіка Шустера

Журналістка з  Волині стала співведучою Савіка Шустера
Журналістка Надія Рогозіна (на фото), яка свого часу працювала на Волинському телебаченні, віднедавна є ведучою нового ток-шоу Савіка Шустера «Шустер-life. Адреналін».

Це шоу, яке стартувало в ефірі Першого національного 24 січня, присвячене гостросоціальним проблемам та українським реформам. Так, передачі, які уже вийшли в ефір, мали теми «Сміттєві війни: 1:0 на користь сміття», «Вакцина - панацея чи вбивця?», «Бездомний - це людина чи ніхто?», «Інтернати і будинки сімейного типу: бізнес на дітях?».

Автори передачі щотижня обговорюють підняту тему, відштовхуючись від реальної життєвої історії. При цьому редакція залучає представників законодавчої, виконавчої гілок влади, а також органів місцевого самоврядування, готових запропонувати вирішення проблеми.

Не просто ведуча, а «адвокат»

Надія Рогозіна розповідає, що прийшла на проект до Шустера у кінці січня. «Я надіслала резюме, і мені запропонували пройти співбесіду. Одразу попередили: доведеться багато їздити у відрядження, жити разом зі своїми героями, а потім працювати у студії», – розповіла вона.

«Звісно, можливість працювати на одному знімальному майданчику з Савіком Шустером - це те, заради чого можна їздити у які завгодно відрядження», – зізналася Рогозіна.

«Офіційно за форматом програми я не просто журналіст чи ведуча. Я – агент соціальної справедливості. Тобто я відправляюся до людей, яким потрібна допомога, проводжу якийсь час з ними - живу їх життям і паралельно знімаю про них фільм. А потім вони приїжджають у студію, де уже зустрічаю їх я, Савік Шустер та фахівці, які можуть допомогти цим людям», – розповіла журналістка.

«Моя задача – захищати інтереси своїх героїв, фактично бути їх адвокатом у студії. Адже прості українці не дуже звикли до спілкування з чиновниками найвищого рівня, можуть розгубитися. А я допомагаю їм відстояти свою позицію», – пояснила журналістка.

Ведуча додає, що такий «агент» – не вона одна. Їх кілька чоловік. Адже програма виходить щотижня, в кожному випуску декілька історій. А часу, щоб розібратися в ситуації, інколи і семи днів мало.

Надія Рогозіна у студії спілкується українською. «Мовного бар’єру з Савіком Шустером немає, адже він уже давно працює в Україні», – зізналася вона.

«Перший ефір дався мені важко. Я дуже переживала, хотіла, щоб усе було ідеально. І переживала настільки… що прямо у студії втратила свідомість. Майже нічого не пам’ятаю, але вже на записі бачила, як мені на допомогу одразу кинувся і Савік Шустер, і Сергій Іванов, ще один «агент». Зі студії мене вивели лікарі швидкої, вони просили більше не повертатися на зйомки. Але, звісно, я не могла втратити такої можливості. Доки записували першу частину програми, я прийшла до тями і повернулася на знімальний майданчик. Всі так аплодували! Було дуже приємно», – розповіла Надія Рогозіна.

«Наші ефіри часто ігнорують волинські депутати»

Надія Рогозіна впевнена, що «Шустер-life. Адреналін»- соціальний проект нового формату для України.

«До цього часу журналісти обмежувалися тим, що приїжджали на точку зйомки, витрачали на спілкування з людьми кілька годин, від сили – день, і за поверхневими враженнями писали свої сюжети. Приїжджаєш на місце «по слідах» колег, і виявляєш, що ситуація – зовсім інша», – каже журналістка.

«Адреналін» дає можливість «покопатися» в історії. Ми маємо достатньо часу, аби зв’язатися з усіма людьми телефоном, а потім ще кілька днів відводиться на самі зйомки. Телевізійники добре знають, як цих днів завжди не вистачає. Тож ми встигаємо вислухати усіх, хто хоче сказати. А інколи і тих, хто казати зовсім не хоче. А потім усі ці люди ще й мають можливість захистити свою позицію, вислухати поради», – каже ведуча.

«Аудиторія «Адреналіну» в студії – депутати від усіх областей. По 2 від кожної. Вони також можуть коментувати історії, давати поради, ділитися досвідом. Також вони приймають участь в опитуваннях», – розповідає журналістка.

«Це дуже дієва схема. Адже деяким з наших героїв депутати навіть допомагали вирішити їх проблеми. Наприклад, після програми про безпритульних один з наших героїв, вокзальний бомж Іван отримав нове життя. Думаю, що і історія моїх героїв з ефіру від 21 лютого матиме щасливе завершення. І це дуже приємно. Думаю, саме заради цього варто працювати», – каже Надія Рогозіна.

Вона додає, що ефіри «Адреналіну» часто ігнорують саме депутати з Волині. «Навіть соромно за них стає. Невже волинським обранцям немає чим поділитися?» – дивується землячка.

Довідка

Надії Рогозіній 24 роки. На Волинському телебаченні – з 17 років. Працювала телерепортером, готувала і вела програми «Волинь ділова», «Європоступ», «Україна-НАТО:план дій». У Київ переїхала у 2009-му, працювала на ТРК «Україна» в «Критичній точці», згодом - на каналі «News ONE».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А більшість депутатів від якої фракції?! :) Правильно - БЮТ! Дійсно - ось за кого соромно!
Відповісти
Хто того Шустера-запроданця вже дивиця?
Найшла чим хвастатись - підспівує кримінальній владі.
Відповісти
То похвастайтесь Ви, Вася! Відразу ж видно, який Ви крутий мен... Молода розумна успішна жінка справді досягла чогось у житті - а Вас просто жаба давить. Це так "по-чоловічому"!
Відповісти
Та яка там жаба давить, вона вже давно мене з`їла...
А матюкатись то Вам не личить ("мен"), пані.
Відповісти
2_Вася з Гнідави

А чого в цьому житті ти досягнув, аби робити подібні висновки?
Ти ж навіть свою недолугу думку грамотно висловити не зміг?
І, певна річ, сміливості підписатися забракло. Хоча, знаєш, може навіть і не варто було підписуватись, "Вася з Гнідави" тобі навіть личить.
Відповісти
Як з Гнідави то не людина?
Відповісти
як завжди, коментарі цікавіші за статтю. І ше одне: Надя, тобі заздрять! Візьміть Васю до себе на роботу, може заспокоїться)))
Відповісти
Надю, звісно, вітаю.

А от щодо цього твердження: "Вона додає, що ефіри «Адреналіну» часто ігнорують саме депутати з Волині. «Навіть соромно за них стає. Невже волинським обранцям немає чим поділитися?» – дивується землячка".


Поділитися є чим. Я був на двох перших записах "Адреналіну".

Тільки ось або Шустер сам не дає слова, щоб поділитись, або з кінцевого варіанту програми незручні для влади речі просто вирізають.


То який сенс волинським депутатам їздити? Щоб 4 години сидіти у студії і бути просто масовкою? Тоді звиняйте. Цей час можна використати по-іншому.
Відповісти
Imposible es posible
Відповісти
хочу на передачу
Відповісти
цікавлюсь політикою, хочу бути учасником вашої передачі 0975805493
Відповісти
Останні новини
Журналістка з Волині стала співведучою Савіка Шустера
20 лютий, 2012, 15:49