У Луцьку народилася перша у 2012-му трійня

У Луцьку народилася перша у 2012-му трійня
У Луцькому пологовому будинку з’явилася на світ перша у цьому році на Волині трійня: у подружжя Швораків із Ковеля народилися хлопчик і дві дівчинки.

Про це розповідає Волинь-нова за 21 лютого.

У сім’ї чекали народження дитини 11 років. Як сказала мама, 29-річна Світлана, коли завагітніла, то при першому ультразвуковому діагностуванні їй сказали, що очікується двійня. Не дуже здивувалася, бо знала, що в родині були близнята. Згодом таки побачили, що є ще й хтось третій.

«Багатоплідність, та ще й трійня, – на особливому контролі, – розповів обласний акушер-гінеколог Роман Савка. – Про кожні такі пологи ми повідомляємо в Адміністрацію Президента. Тож і медична допомога має надаватися на високому рівні. Якраз такий статус має Луцький міський клінічний пологовий будинок. Тут майбутня породілля була на обліку, тут перебувала в стаціонарі ще за тиждень до пологів».

Коли настав час пологів, до породіллі викликали Романа Савку, який прооперував жінку. Йому допомагала завідуюча відділенням інтенсивної терапії пологового будинку Олена Козак.

У цьому відділенні й перебувають зараз діти.

Заступник головного лікаря з неонатології Олена Курак розповіла, що хлопчик, який перший з’явився на світ з вагою 1690 грамів, поки що на штучному диханні.

Двоє дівчаток – їх вага 1800 і 1830 грамів – дихають самостійно.

У сім’ї вже підібрали дітям імена: хлопчика вирішили назвати Давидом, дівчат – Саша і Даша.

Подружжя Швораків має хату, тож на перших порах, кажуть, з житлом проблем не буде. Крім того, кажуть батьки, вже зараз відчутні великі фінансові витрати. Адже кожного дня доводиться купувати медикаменти на суму від 300 до 1000 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сім'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кльово. Раз відмучилася - і красота :) Хай ростуть здорові :)))
Відповісти
деякі з однією дитиною справитися не можуть http://www.volynpost.com/news/2048-u-lucku-dytyna-vypala-z-7-go-poverhu а то ТРОЄ.
Відповісти
Я дуже рада за них, адже вони так довго чекали на діток.Нехай ростуть здорові та щасливі.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку народилася перша у 2012-му трійня
21 лютий, 2012, 09:32