Волинський нардеп знайшов спільне між опозицією і комуністами

Волинський нардеп знайшов спільне між опозицією і комуністами
І опозиція, і комуністи у парламенті виступають проти зміни чисельності депутатських груп, адже їм не вигідно, щоб позафракційні депутати змогли об’єднатися, вважає народний депутат України Сергій Мартиняк.

Про це Мартиняк написав у Колонці автора на ВолиньPost.

Нагадаємо, днями у Верховній Раді зареєстрували законопроект про зміну чисельності депутатських груп. Його автор – голова регламентного комітету, член фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко. Проект передбачає зниження «порогу» формування депутатських груп з правами фракцій – з 32 до 15 осіб.

Лідери партії «Батьківщина» та «УДАР» заявили, що їх фракції не підтримають законопроект. Лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко заявив, що такий проект - ініціатива влади, «щоб об'єднати і контролювати всіх тих, хто є позафракційними, так званих «тушок».

З цього приводу Сергій Мартиняк, який є позафракційним депутатом, пише: «Ярими супротивниками утворення депутатських груп виступили і комуністи. В єдиному пориві супротиву створення позафракційних груп опозиціонери об'єднались з комуністами, забувши ідеологічні розбіжності. Всі вони одностайні в думці – позафракційні депутати не повинні об’єднуватись, адже кожен з них може приєднатися до якоїсь політичної сили. Тобто, з можливих варіантів - вибір серед різномаіття партій, представлених в парламенті. Інших бачень не існує».

«Звичайно, багатьом вигідно, щоб позафракційні депутати діяли поодинці – так у них значно менше впливовості. Про партію «виборці» ніхто й не згадує», - зауважує Мартиняк.

«За голосними заявами опозиціонерів і комуністів, швидше всього, криється небажання ділитися впливом та мати сильних конкурентів. Бо ж багато сказано про те, що з позафракційними намагатимуться співпрацювати регіонали, а про те, що співпрацю з нами можна налагоджувати опозиціонерам – ні слова», - припускає нардеп.

Позафракційні депутати хотіли об’єднатися ще рік тому. «Адже діючий регламент Ради позбавляє нас багатьох повноважень, таких як право на виступ, на представництво в переговорах представників фракцій, на участь у погоджувальній раді, тощо, - каже Сергій Мартиняк.

«То чому ж і опозиція, і комуністи проти щоб позафракційні мали рівні права з іншими народними депутатами? Певно тому, що з групою депутатів, так чи інакше, доведеться рахуватися, тоді як на депутатів-одинаків можна не зважати», - припускає обранець.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ ТЕКСТ СЕРГІЯ МАРТИНЯКА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Мартиняк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ой, не дають лягти під ригів!
Відповісти
Стабільність
Відповісти
Кармазін скоро відправить за Марковим.Красуля вже почав діяти.
Відповісти
Останні новини
Волинський нардеп знайшов спільне між опозицією і комуністами
20 вересень, 2013, 16:03